3 tratamente naturiste care se pot folosi in caz de depresie
Depresia este o boala din ce in ce mai raspandita iar tratamentele medicamentoase au efecte adverse uneori greu de suportat. Nu stii prea bine daca iti sunt de folos pentru boala pe care o ai pentru ca risca sa-ti declanseze alte si alte probleme. Din acest motiv persoanele cauta alternative. Desigur, aceste alternative la medicamente nu pot inlocui psihoterapia, care este fundamentala in recuperarea pacientului cu depresie. Dar pot ajuta la relaxare si la echilibrarea starii de spirit fara reactii adverse. Desigur ne referim la tratamentele naturiste obtinute exclusiv din plante pe care organismul le asimileaza cu usurinta. Singurul lor dezavantaj e ca e necesara administrarea pe o perioada indelungata pana sa se observe rezultatele.
Ciuperca medicinala Coama Leului
Pe numele sau stiintific Hericium o ciuperca usor de recunoscut datorita aspectului sau si care creste sub forma de colonie pe arbori foiosi. Are efect de reglare asupra sistemului nervos central si asupra creierului. Nu va recomandam sa o culegeti dvs din padure, mai ales daca nu ca pricepeti la ciuperci, pentru ca riscati sa culegeti altceva si va alegeti cu probleme gastrointestinale. Cumparati tablete cu extract concentrat de Coama Leului din magazine de tip plafar sau chiar din farmacii. Pentru a-i creste eficienta se asociaza cu Vitamina C. Ciuperca este una rara in Europa pentru ca are o rata mica de raspandire anuala. Apare de obicei din august si pana in decembrie in paduri umede si cu clima nu foarte rece. Din aceste motive tabletele obtinute nu sunt foarte accesibile ca pret, dar ca pot fi de ajutor daca puteti sa vi le procurati.
Frunzele de Busuioc
Acestea sunt accesibile atat in plafare cat si in magazinele de condimente iar plantele pot fi cultivate cu usurinta in gradina sau chiar in ghivece. Bunicele noastre le aveau in gradinile lor cu mirodenii. Numai noi am pierdut obiceiul odata cu mutarea la oras. Frunzele de busuioc se usuca sau se cumpara deja uscate si se maruntesc sub forma de pulbere. Se folosesc la ceaiuri, decocturi si extracte concentrate. Efectul busuiocului asupra organismului este unul de calmare, de eliberare de stres si chiar de inducere a somnului – cunoscut fiind faptul ca depresivii au grave probleme legate de somn. Din aceste motive se recomanda folosirea lui seara cu 2-3 ore inainte de culcare. Puteti sa includeti busuiocul si in alimentatie, pentru ca sunt nenumarate retete italienesti atractive care folosesc busuiocul ca si condiment.
Sunatoarea
Se recomanda folosirea partilor aeriene – tulpini, frunze, flori pentru a se obtine ceaiuri, decocturi si extracte concentrate. Sunatoarea contine acid valerianic, saponina si galactoza, substante care ajuta organismul sa se relaxeze. Unii depresivi au si probleme gastrointestinale din cauza tratamentelor chimice cu reactii adverse asa ca sunatoarea le este foarte potrivita. Le va calma disconfortul si durerile. In plus, s-a dovedit in urma unor studii stiintifice, sunatoare incetineste deteriorarea functiilor cognitive cu care se confrunta unii depresivi. Sunatoarea merita sa fie cultivata in gradina ca planta medicinala sau cumparata si folosita in mod cotidian.
Chiar daca plantele ne pot ajuta sa ne simtim mai bine atunci cand suntem bolnavi trebuie sa intelegem ca ele reprezinta numai un tratament fe sustinere a organismului. Ele nu inlocuiesc tratamentul standard recomandat de specialisti. Nu renuntati la psihoterapie, cu ajutorul ei va vindecati de depresie. Daca tratamentele medicamentoase chimice va fac sa va simtiti rau trebuie sa discutati cu psihiatrul curant despre alternative sau despre alta dozare. Tratamentele naturiste nu au efecte secundare dar e bine ca specialistii la care mergeti pentru recuperare sa stie ca le luati. Asa vor stii mai bine cum sa va ajute ca sa obtineti cele mai bune rezultate.