4 conceptii gresite despre life coaching

Pentru ca stiti deja ce inseamna life coaching si cum anume va poarte aju8ta este timpul sa vorbim putin si despre numeroasele conceptii gresite si mituri despre life coaching. Iata cateva dintre cele mai frecvente.

Oricine poate fi un coach, nu necesita pregatire

Nu este cazul. Marii life coach-eri trebuie sa posede amestecul potrivit de expertiza si calificare. Acest lucru asigura faptul ca acestia pot ghida in mod corespunzator clientii, determinand si rezolvand problemele care cer atentie. Acesti specialistii se instruiesc sute de oer, asa incat sa aiba toate abilitatile necesare pentru a-si ajuta clientii sa isi transformae viata. Mai mult, life coach-erii sunt oameni care au obtinut deja succes in propria lor viata si au pus in practica principiile despre care vorbesc.

Life coaching-ul este ca o terapie fara licenta 

Sunt persoane care se intreaba adesea care este diferenta dintre coaching si terapie. Life coaching-ul se concentreaza asupra prezentului si viitorului clientului. Coaching-ul accepta realitatea actuala si urmareste sa va imbunatateasca rezultatul in viitor. Life coach-erii nu sunt profesionisti din domeniul sanatatii si nu va diagnosticheaza. In schimb, terapia se concentreaza pe trecutul clientului si analizeaza actiunile si tiparele din trecut. Este analitica, dar nu orientata spre actiune.

Coaching-ul este doar pentru persoanele care au probleme sau care nu reusesc singure

Coaching-ul de viata este pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca performanta – indiferent daca doriti sa avansati la locul de munca sau sa construiti legaturi personale mai semnificative. Chiar si cei mai calificati si de succes oameni pot beneficia de coaching si exista o varietate de tipuri de life coach-eri care pot ajuta in toate domeniile vietii.

Coach-erii te lasa sa te descurci, apoi iti ofera sfaturi

Ca sa fie coach, o persoana trebuie sa aiba abilitati excelente de ascultare, dar oferirea de coaching de inalta calitate este mult mai mult decat a da sfaturi. Presupune ca acesta sa se poata baza pe experienta si pregatire pentru a crea solutii unice pentru fiecare problema a clientului si sa colaboreze cu acesta pentru a le implementa. Coach-erii sunt obiectivi si va vor oferi pareri impartiale despre cum sa va indreptati parcursul spre atingerea obiectivelor propuse. Tot ei va vor sprijini in a identifica si rezolva blocajele interioare.

Exista un motiv pentru care coaching-ul de viata este a doua meserie cu cea mai rapida crestere din lume – deoarece functioneaza pentru binele oamenilor. Un life coach are pregatirea si instrumentele potrivite pentru a va ajuta sa atingeti orice obiectiv pe care vi-l propuneti. Putini oameni pot spune cu sinceritate ca fac deja performanta in fiecare zi. Daca sunteti gata sa va maximizati cu adevarat potentialulsi sa va duceti viata la nivelul urmator, atunci este timpul sa apelati la un life coach.