4 Obiceiuri proaste care fac ca anxietatea sa revina

Daca ai un diagnostic de anxietate cu siguranta atat psihiatrul cat si psihologul te-au sfatuit sa duci o viata echilibrata. Tu stii ce inseamna asta dar stii si ca e greu de pus in practica in societatea in care traim. Nu-ti vom spune lucruri noi in randurile care urmeaza dar tragem din nou un semnal de alarma.

Rutina defectuoasa a somnului

Suntem multi cu aceasta problema. Ne uitam prea mult la televizor asa ca mergem tarziu la culcare. Nici vorba sa respectam o ora anume de culcare. Ne obosim ochii inainte de culcare privind insistent la tv, computer, telefon. Ramanem cu lumina pornita asa ca somnul nu poate fi profund si odihnitor. Cu 2 ore inainte de culcare n-ar trebui sa mai consumam mancare sau bautura. Altfel ne vom rasuci in pat fara liniste peste noapte.

Suprasolicitare sociala

Oricat de mult ti-ar placea sa iesi cu prietenii si sa participi la tot felul de evenimente sociale trebuie sa fii constient ca ele te epuizeaza, nu te incarca energetic. Ai nevoie de odihna, atat de odihna activa cat si de somn odihnitor. Asadar nu te incarca cu mai mult decat poti duce. Spune NU cateodata, iti poate fi de folos. 

Consum de cafea si bere

Desi stii ca nu te ajuta prea mult, atunci cand se instaleaza oboseala, te grabesti sa beai cafea, energizante sau alcool. Vei avea un boost temporar de energie dupa care oboseala ta va fi si mai profunda. Devii iritat, putin comunicativ si din ce in ce mai anxios.

Alimentatie junk

Se leaga lucrurile, nu-i asa? Langa o cafea merge si o rontaiala mica. Langa o bere merge alta rontaiala. Orele de masa sunt date peste cap, calitatea alimentatiei lasa de dorit, la fel incepe sa fie si sistemul tau imunitar. Ca sa nu mai vorbim de greutatea care ia proportii. Pe langa asta, chimic vorbind, organismul tau iti tot trimite semnale de alarma. Cum ai putea sa nu (re)devii anxios daca nu ai grija de tine nici jn pic?

Daca nu te poti organiza singur, cere ajutor la cabinet. Ai nevoie sa-ti faci ordine in programul cotidian asa incat sa traiesti sanatos si echilibrat. Sa te bucuri de viata cu adevarat.