5 cai simple de a reduce stresul

Stresul este privit ca fiind ceva rau de care trebuie sa scapam cu orice pret. Insa lucrurile nu stau chiar asa. O doza sanatoasa de stres ne este necesara asa incat fiecare zi sa aiba o motivatie. Insa, atunci cand stresul devine greu de suportat, cand este mult prea ridicat pentru capacitatea noastra de a-l suporta incep sa apara probleme de tot felul – fizice si / sau psihologice.

  1. Asculta muzica. Renunta sa te mai uiti la TV, acolo nu gasesti decat ingrijorare, alerte si catastrofe. Alege muzica de calitate care sa aiba asupra ta efect calmant si ramai pe aceasta cale – nu te mai incarca din nou negativ. Socul va fi mare.
  2. Consuma ceai. Renunta la cafea si energizante. Foloseste ceaiurile pentru ca merita. Alege sortimente cat mai naturale (nu pudre si granule instant). Poti chiar sa culegi tu plantele medicinale sau sa ti le alegi din plafare.
  3. Fa sport. Nu e nevoie sa investesti mult timp in asta – 30 min pe zi e suficient asa incat sa ai un trup bine intretinut si starea de bine fizic sa se instaleze si in universul tau emotional. Stii bine ca cele doua sunt strans legate.
  4. Dormi bine. O sa spui ca nu e chiar asa usor. Si daca nu ai acest obicei, cu siguranta la inceput n-o sa fie usor. Dar sunt metode prin care sa-ti faci obiceiuri bune cu privire la somn. Nici n-o sa-ti vina sa crezi cat de bine te poti simti dupa un somn adevarat, odihnitor. Parca esti alt om.
  5. Relationeaza. Suntem fiinte sociale si starea noastra de spirit de fiecare zi depinde de relatiile pe care le avem si de felul cum ne raportam la ele. Comunica cu familia, tine-ti prietenii aproape. Daca ti-e greu singur, inseamna ca ai nevoie mai mare ca altii de aceste relatii.

In concluzie

Desigur ca ar mai fi si alte lucruri care contribuie la scaderea stresului. O buna aerisire a casei sau biroului. Aromaterapia iti da o stare de bine si te predispune la visare si la optimism. Alimentatia echilibrata are si ea aportul ei in buna gestionare a stresului. Te rugam sa nu neglijezi aceste lucruri chiar daca le-ai mai auzit sau chiar daca ti se par banale. Ai nevoie de fiecare dintre ele ca sa-ti fie bine. Si meriti sa-ti fie bine.