5 lucruri care iti strica relatia cu partenerul

relatia

Relatiile interumane sunt inconstante, fragile, uneori superficiale si greu de gestionat. Daca esti intr-o relatie de casatorie este important sa ai grija de felul cum se desfasoara. Pentru ca daca relatia nu merge bine, sigur nu vrei sa ajungeti la divort. Corectati parcursul casniciei voastre zi de zi, rezolvati problemele care apar, cereti ajutor de specialitate daca e ceva care va depaseste.

Greseli, asteptari, decizii

  • Nu esti sincer cu partenerul dar esti sincer cu altii. Daca spui altora ce se petrece dar partenerul tau habar nu are de lucrurile importante pentru tine, inseamna ca orientarea ta nu este catre partener ci catre lume. Nu sunteti uniti, nu sunteti deschisi, nu comunicati, nu va cunoasteti asa bine precum ar trebui.
  • Tot speri si astepti ca partenerul sa se schimbe. Partenerul nu se va schimba pentru ca tu astepti asta. Chiar daca te iubeste, schimbarea se va produce atunci cand el intelege ca e important sa o faca. Si chiar si asa schimbarea unui lucru important nu se face peste noapte.
  • Iei decizii de unul singur, nu intrebi partenerul. Atunci cand esti intr-o relatie de casatorie sunteti amandoi in aceeasi barca. Daca vrei sa nu se scufunde ai nevoie sa te pui de acord cu partenerul in toate aspectele importante ale vietii voastre. Nu trebuie sa-l epuizezi cu lucruri marunte, dar lucrurile importante e musai sa fie dezbatute si sa ajungeti impreuna la o decizie inteleapta.

Intimitate si unitate

  • Ai asteptari fanteziste de la relatiile sexuale. Daca iti planuiesti o noapte (sau mai multe) romantica 110% s-ar putea sa fii dezamagit(a). Intimitatea nu este ceva ce se regizeaza, ea vine de la sine intre doua persoane care se iubesc. Lasa lucrurile sa curga. Iubeste-ti partenerul, respecta-l si arata-i ce simti. Gesturile mici sunt cele care conteaza. Mai ales daca sunt zilnice.
  • Nu aveti un scop comun agreat. Daca va lipseste scopul comun fiecare va trage catre propriile scopuri si prioritati. Relatia dintre voi este franta sau e pe cale sa se franga. Puneti-va de acord asupra unui scop comun si lucrati impreuna la el zi de zi. Asta nu inseamna ca nu mai faceti si lucruri individuale, dar scopul casniciei voastre trebuie sa fie agreat si lucrat impreuna.

Relatia se construieste zi de zi

E posibil ca unele lucruri din cele mentionate mai sus sa poata fi limpezite mai usor, iar altele mai greu. Nu dati inapoi daca intampinati dificultati. Stati de vorba cu persoane cu mai multa experienta in viata de casnicie si cereti sfaturi. Urmati modele de casnicii reusite si adaptati-le la vremurile prezente si la personalitatile si aspiratiile voastre. Iar cand ceva din relatia voastra va depaseste, cereti ajutorul unui specialist.