5 modalitati prin care anxietatea te poate face mai puternica

anxietatea

O persoana anxioasa este una care s-a obisnuit sa fie mereu in priza, mereu contra cronometru, mereu eficienta. Pe de o parte, toate aceste lucruri necesita mult consum fizic si emotional. Pe de alta, anxietatea ii antreneaza mintea de asa natura incat daca vede si avantajele acestei boli poate sa se descurce mai bine in viata decat alte persoane. Mai ales profesional, dar nu numai.

Anxietatea si avantajele sale

  1. Atentia la detalii. Anxietatea te face foarte atent la orice lucru mic, pentru ca trebuie sa stii ce anume iti alimenteaza boala. Dar pe langa asta, capeti dexteritate. Vezi, observi, analizezi implicit o multime de lucruri din jurul rau – situatii, gesturi, cuvinte, rezultate. Esti ca o baza de date ambulanta la care poti apela oricand.
  2. Imaginatie foarte vie. Imaginatia vie care ti-a dat atatea batai de cap in axietate are si un revers foarte interesant. Daca faci o munca de creatie deja observi ca imaginatia ta raspunde “la comenzi” intr-un mod foarte neobisnuit. Esti o surpriza pentru colegi si proiectele la care lucrezi. La fel si acasa, poti gasi solutii foarte creative si practice la probleme cotidiene.

  3. Bun organizator. Capacitatea ta de analiza rapida a situtiilor te face sa poti organiza lucrurile mai bine ca oricine. Tu esti deja cu un pas inaintea tuturor. Tu deja lucrezi cu lucruri care altora nici nu le-a trecut prin minte.
  4. Scepticism sanatos. Pentru ca stii deja celelalte fete ale problemelor, situatiilor, reactiilor iti permiti sa ai un scepticism sanatos. Se va intampla rar sa te dezamageasca cineva sau ceva. Nu-ti mai risipesti timpul, energia, resursele cu cine si ce nu trebuie. Ceea ce e grozav.
  5. Respecti puterea mintii. Stii pe propria piele care este puterea mintii, cum lucreaza si de ce anume trebuie sa te feresti. Cum potisa obtii cele mai bune rezultate de la inzestrarile native pe care le ai. Altii probabil ca nu si-au incheiat acest proces de cautare. Tu ai luat drumul pe scurtatura. Bucura-te de avantajul acesta si de toate celelalte.

Merita castigul?

Toate avantajele enumerate mai sus decurg din lupta ta cu anxietatea. Nu, n-a fost usor sa le cunosti si nu e usor nici acum cand trebuie sa le pui la treaba. Dar daca vei reusi, lupta ta nu va fi fost in zadar. Vei putea lupta cu niste arme pe care pana de curand nu le aveai intr-un “razboi” care nu cruta pe nimeni – viata cotidiana.