Atacuri de panica cauze

Atacuri de panica cauze

Atacuri de panica cauze frecvente:

  1. sensibilitati emotionale
  2. factori stresanti
  3. afectiuni biologice netratate
  4. folosirea de stimulante (medicamente, alcool, droguri)

Cauzele atacurilor de panica nu se pot specifica cu exactitate, desi exista multe studii in domeniu.

Atacuri de panica cauze: Sensibilitati si factori stresanti

Multe persoane care au vulnerabilitati la atacurile de panica pot sustine ca declansarea lor au coincis cu evenimente majore din viata lor si cu factori stresanti. Acestea sunt: casatoria, nasterea copiilor, inceperea primului serviciu, etc. Sunt dovezi care sustin ca dezvoltarea atacurilor de panica tine si de mostenirea unor modele de comportament din familie. De exemplu, copiii si tinerii vad la parinti un anumit mod de a reactiona in diverse situatii si, neavand termen de comparatie, il aplica si ei – cred ca asa e bine. E important ca parintii sa fie constienti ca ei sunt tot timpul modele pentru copiii lor. Si se intampla asta indiferent ce varsta au. Este foarte probabil ca persoanele care sufera de atacuri de panica sa sufere si de depresie. E posibil sa fii incercat sa se sinucida sau de foloseasca alcool sau droguri. Alte cauze sunt: moartea cuiva drag, de divort, pierderea serviciului, etc.

Atacuri de panica cauze biologice si interferente medicamentoase

Anumite probleme cardiace minore ale valvei mitrale, hipertiroidismul, hipoglicemia, incetarea brusca a unei anumite medicatii (pentru alte afectiuni) si folosirea stimulantelor precum cofeina pot conduce la stari de panica.  

Imbucurator e faptul ca atacul de panica este o afectiune tratabila si pacientul se poate recupera total prin psihoterapie si medicatie. Analiza personalizata facuta cu ajutorul unui specialist te ajuta sa intelegi care este cauza specifica pentru care ajungi sa te panichezi si ce poti face asa incat sa nu te mai confrunti cu ea sau sa gasesti un nou “traseu emotional” catre exteriorizarea starilor si emotiilor pe care le ai.