Atacurile de panica

Atacurile de panica

Atacurile de panica sunt manifestari frecvente ale unei forme tratabile de anxietate. In prima instanta sunt greu de diagnosticat. Ppacientul are simptome diverse care sunt asociate multor altor afectiuni. Cel mai adesea sunt confundate cu atacurile de cord. Se intampla asta din cauza ca pulsul pacientului este foarte accelerat, transpira, simte ca se ineaca, lesina. Ca are neaparata nevoie de ajutor. Un atac poate dura cateva minute dar lasa urme adanci. Un numar impresionant de persoane trec prin astfel de experiente in fiecare an si toti cred ca viata lor urmeaza sa inceteze.

Atacurile de panica – simptome si cauze

“Cu totii avem un raspuns fizic la stres” spune Barbara Rothbaum de la Universitatea Emory. “Te poti simti nelinistit cu privire la munca. Poate cu privire la sustinerea unui examen sau luarea unei decizii importante. Dar cineva care sufera de atac de panica poate reactiona exagerat si la presiune moderata”. Pericolul real in caz de atac de panica este ca un astfel de episod se poate petrece oricand, oriunde. Nu e nevoie de o cauza ca sa se declanseze. Poti sa suferi un atac de panica pana si in somn.

Contacteaza un specialist in atacuri de panica

Daca nu sunt tratate in cel mai scurt timp, e posibil ca atacurile de panica sa se complice si sa se asocieze cu alte afectiuni. Ele impovareaza suplimentar pacientul si ii incetinesc recuperarea. De aceea, daca te recunosti in randurile de mai sus, trebuie sa contactezi un specialist in anxietate si atacuri de panica. Vestea buna este ca rata de recuperare in caz de atac de panica este ridicata. Se foloseste atat terapie cat si medicatie, precum si schimbari ale stilului de viata (exercitiile fizice si limitarea consumului de cofeina). Aceste metode de recuperare vor da rezultate si in cazul tau. Incearca-le si vei vedea.

 

Recomandari