Cartea gesturilor (reeditare) de Peter Collett

 Iata o carte de care chiar avem nevoie pentru a ne intelege mai bine. Cateodata nu suntem constienti ca ceea ce gandim se vede pe noi. Se vede in expresia fetei, se vede in gesturile noastre involuntare, se vede in actiunile noastre. Practic gesturile noastre, limbajul corpului nostru este cel care uneori ne tradeaza si ajuta in posibil interlocutor sa inteleaga exact ce gandim.

Cartea de fata ne ajuta sa ne analizam, sa ne corectam si sa actionam  asa cum ne dorim. Autorul cartii este expert in psihologie sociala si profesor la Universitatea Oxford, psiholog al unor programe de televiziune si scriitor. Cartea de fata ne face sa intram intr-un univers misterios de care unii nici n-am fost constienti ca exista. Din carte aflam cum functioneaza gesturile, de unde provin, cum sa le interpretam, cum sa le identificam. Invatam astfel cum sa ne cunoastem pe noi insine si pe ceilalti, invatam cum sa ne corectam gesturile asa incat sa transmitem un mesaj corect celor din preajma noastra. Desigur, cand ajungi la cunoasterea acestor lucruri exista riscul sa treci la manipulare, dar daca abordezi lucrurile cu sinceritate si spre folos reciproc (al tau si al interlocutorului tau) cu siguranta vei spune despre carte ca este o comoara de mare pret.

Cartea este accesibila pentru ca are un limbaj usor de inteles, ne imbunatateste comunicarea si relationarea sociala, intensifica influenta sociala pe care poate ca pana acum nici n-am avut-o. Ne ajuta sa intelegem intentiile persoanelor din preajma noastra si sa nu mai picam in capcanele lumii in care traim. 

Cartea poate fi cumparata de aici.