Consilierea online – o solutie pentru vremuri grele

Traim vremuri complicate, vedem asta cu totii. Suntem constienti de lucrurile care ne ingrijoreaza, care ne panicheaza, care ne intristeaza. Ne putem informa foarte bine din punct de vedere medical asa incat sa ne dam seama ce problema avem si cat de grava este chiar inainte ca un specialist sa ne puna diagnosticul. Din pacate, de 2 ani incoace chiar si procesul de diagnosticare a avut de suferit, pentru ca pandemia a impus distantare sociala si deci cat mai putine drumuri catre medici. Pentru simplificarea diagnosticarii unele centre medicale si-au facut site-uri si platforme online sau aplicatii pe telefon pentru interactionarea in siguranta cu pacientii, pentru diagnosticare si tratarea afectiunilor pe care le au. Un pacient cu boli de natura psihica nu se poate baza numai pe medicatia recomandata de un psihiatru. Are mare nevoie de psihoterapie asa incat sa se poata recupera complet din boala pe care o are. Medicamentele ajuta, dar nu sunt suficiente. Pentru aceasta, este disponibila si la noi in tara psihoterapia online sau consilierea online.

Ajutor online pentru boli psihice

Este foarte bine ca exista aceasta posibilitate. Pana acum cativa ani, persoanele bolnave din zonele rurale se deplasau cu greu la orasele mai apropiate cu cabinete de specialitate. Sau n-o faceau deloc, pentru ca nu e usor ca saptamanal sa bati zeci sau sute de km ca sa primesti ajutor. Pentru ca internetul este raspandit la nivel national, chiar si in varf de munte, oricine are nevoie poate solicita ajutor online pentru a se vindeca de boala pe care o are. Pot primi ajutor cei bolnavi de depresie, anxietate, fobii, insomnii, comportamente bipolare, obsesiv-compulsive, cei cu dificultati in relatiile de familie sau sociale. Chiar si copiii, desi s-a crezut multa vreme ca ei nu pot avea boli psihice. Din pacate, indiferent de varsta, putem fi afectati in diverse feluri.

Asadar, internetul le poate fi de mare ajutor atat pacientilor cat di specialistilor. Exista mijloace audio-video pentru sedintele psihologice online, exista mijloace pentru pastrarea legaturii directe cu specialistii. Exista si grupuri online de sprijin pentru bolnavi in functie de boala pe care o au.

Tehnic se poate. Dar financiar?

E raspandita in Romania preconceptia care spune ca te costa mult sa apelezi la un psiholog. In urma cu 30 de ani, da. Pentru ca atunci erau putini specialisti in domeniu. Si cabinetele erau putine. De aceea costa destul de mult. Acum nu se mai pune problema asa. Oriunde ai fi in tara poti cere ajutor. In fiecare judet si oras mai mare sunt specialisti la care sa ceri ajutor. Tarifele variaza in functie de specialist si de gravitatea problemei pe care o ai. Majoritatea problemelor pacientilor se pot rezolva in cateva saptamani sau luni. Sigur, mai conteaza si metodele terapeutice folosite. In cazul psihoterapiei scurte strategice poate dura doar 7-8 sedinte, costurile fiind usor de suportat. Deci, n-ar trebui sa fiti descurajati de costuri, sigur sunt solutii pentru fiecare pacient in parte. Ce conteaza e sa cauti ajutor si sa nu abandonezi la primele dificultati care iti apar in cale.

Psihoterapia online este un ajutor real. Costurile sunt suportabile si justificate – faci un efort pentru sanatatea ta si pentru a putea avea o viata normala. Nu una grefata de probleme si dificultati. In plus, psihoterapia online te pazeste si de judecata oamenilor care inca mai cred a merge la psihiatru sau psiholog inseamna ca esti nebun. Din confortul casei tale, in siguranta din punct de vedere medical si social, iti poti rezolva toate problemele. 

Merita sa incerci, nu-i asa?