Copiii in epoca dependentei de tehnologie de Lucy Jo Palladino

Pana de curand ne plangeam de copiii nostri care foloseau excesiv gadget-urile personale sau pe cele ale familiei. Acum, la vremuri de pandemie, am ajuns cu totii dependenti – vrand nevrand. Totul se petrece online – munca, scoala, interactiunile si comunicarea sociala, cumparaturile… totul! Pana la un punct poate fi comod sa lucrezi de acasa sau sa-ti comanzi pe internet ce ai nevoie, sau sa inveti ceva ce-ti place. Dar exista si multe neajunsuri. Folosirea excesiva a tehnologie ne va instraina unii de altii mai mult decat credem –  si da, cei mai vulnerabili sunt copiii si tinerii pentru ca ei nu au reperele si masura castigata prin experienta de viata pe care o au adultii. Sau… ar trebui s-o aiba.

Cartea de fata ne face constienti de dependenta noastra fata de tehnologie, la orice varsta. Trage semnale de alarma menite sa ne trezeasca din acest val al schimbarii – de la viata reala la viata virtuala – cu toate bolile care decurg din aceasta. Supravegheati copiii si tineri asa incat sa foloseasca gadget-urile atat cat e nevoie si de folos. Si evaluati-va pe voi insiva ca adulti daca nu cumve si voi sunteti exemple negative pentru ei. Dependentele, instrainarea, tulburarile de atentie, expunerea excesiva la stiri negative pot provoca daune ireparabile. Cartea va ajuta sa va invatati copiii sa aiba capacitate de selectie, autocontrol si simt al masurii.

E de folos pentru parinti, educatori, copii si tineri – fie ca acum sunt sanatosi – pentru prevenire, fie ca sunt mai mult sau mai putin afectati de tehnologie – pentru recuperare cu succes din situatia in care se afla. Merita sa aveti cartea in biblioteca personala, merita sa o cititi si sa o aplicati. Si daca situatia va depaseste, cereti ajutor la psiholog online. Unele probleme nu suporta amanare, nu-i asa? 

Cartea poate fi comandata de aici