Cum inlaturam anxietatea copiilor nostri de Louise Reid

Din ce in ce mai multi copii de varste fragede ajung la psiholog din cauza tulburarilor de anxietate. Si e adevarat ca lumea in care traim cu totii poate genera astfel de trairi pana si in sufletele copiilor. Spunem uneori noi  a adulti ca ei sunt la varsta la care nu au griji si iata cat de mult gresim. Copiii vad si inteleg mai mult decat cred adultii din preajma lor, mult mai mult. Sunt inteligenti, informati, au spirit de observatie si tocmai aceste calitati se transforma in cei mai mari inamici ai lor. Copiii nu ar trebui sa ia tratamente medicamentoase pentru tulburarile de anxietate pentru ca ar putea fi primul pas catre un dezastru pentru organismul lor. Ei ar trebui abordati prin psihoterapie sau prin metode neconventionale – creative asa incat copiii sa capete un nou fundament pentru vietile lor si sa-si poata continua nestingheriti procesul de crestere si invatare.

Cartea de fata este un ghid oferit adultilor pentru a-i ajuta pe copiii anxiosi. E de folos parintilor, educatorilor, invatatorilor care vor descoperi din carte ca fiecare situatie poate avea solutii simple si practice. Nu e deloc simplu sa te ocupi de copii anxiosi si sa nu stii ce sa faci ca sa-i ajuti, nu-i asa? Cartea e de mare ajutor atunci cand copiii trebuie sa se elibereze de angoase, sa-si gestioneze emotiile si sa previna o multime de suferinte inutile dar care pot lasa rani adanci in sufletele copiilor si pe care sa le poarte cu ei pana la varsta adulta. 

Louise Reid este medic psihoterapeut si conferentiar, autor a mai multe carti de psihologie printre care si cea de fat. Este specializata in tulburarile provocate de anxietate. A elaborat o tehnica de recuperare bazata pe imagini mentale pentru a rezolva rapid problemele legate de angoasa, depresie, panica si incapacitatea de a fi fericit, mai ales in cazul copiilor. Daca esti parintele unui copil mereu nelinistit si tulburat chiar ai nevoie de aceasta carte. 

O poti comanda de aici.