5 lucruri pe care sa le faci ca sa nu te simti singur(a) de Sarbatori

sarbatori

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi iar persoanele singure se gandesc ca iarasi nu se vor bucura, iar au sentimentul ca pentru ele nu exista Sarbatori si alte stari asemanatoare. Mai mult decat existenta unui partener alaturi, Sarbatorile de iarna – Craciunul si Anul Nou sunt despre bucurie si optimism. Chiar si o persoana singura se poate bucura si inca foarte simplu.

Iata cateva lucruri practice de facut care sa te ajute sa te “antrenezi” pentru Sarbatori reusite:

  1. Sa nu-ti plangi de mila. Daca iti plangi de mila nu vei mai putea sa vezi lucrurile bune care ti se intampla si nici nu le vei putea folosi. Oportunitatile vor trece pe langa tine cu viteza vantului.
  2. Sa te organizezi din timp unde si cu cine. Nu e deloc greu sa-ti faci rezervare de vacanta sau rezervare pentru masa festiva intr-un local dragut. Daca reusesti sa mai mobilizezi pe cineva (prieteni, colegi, poate chiar membri ai familiei) cu care sa petreci, e minunat. Daca nu, poate reusesti sa cunosti oameni interesanti in locurile prin care mergi.
  3. Sa oferi daruri si sa te bucuri cumparandu-le. Sa oferi daruri celor din jurul tau, chiar daca unele sunt modice, produc bucurie destinatarilor dar si tie. Fa-ti obiceiul sa daruiesti. Si nu doar de Craciun sau de Anul Nou. Generozitatea sa fie un mod e viata.
  4. Sa-ti propui scopuri realizabile in noul an. Cel mai mult ne intristeaza la vreme de Sarbatoare lucrurile pe care nu le-am reusit in anul care a trecut. Si nu le reusim din cauza ca ne propunem scopuri lipsite de simt practic. Schimba felul in care iti setezi tinta pentru noul an. Trebuie sa fie realizabil.
  5. Odihneste-te. Ai inteles deja ca daca esti obosit vei fi morocanos si nu vei putea bucura pe nimeni. Nici macar pe tine insuti. Fa-ti rezerve de somn si relaxare inainte de Sarbatori. Asa nu va mai trebui sa te uiti in oglinda la cearcanele acelea adanci de sub ochi.

In concluzie

Trage linie peste obiceiurile de pana acum pentru ca se vede treaba ca nu ti-au fost de ajutor si treci la treaba cu cele 5 lucruri amintite mai sus. Si anunta-ne si pe noi cum au functionat in viata ta. Noi stim sigur ca vei face treaba buna si ca vei reusi sa te bucuri cu adevarat de Craciun si de Anul Nou. La multi ani.