Cum sa te reconstruiesti dupa o trauma de Claire Aube

Claire Aubé a conceput aceasta carte ca un dialog cu 12 persoane care au trecut prin traume foarte variate. Intrebarile sale sunt incisive dar pertinente in incercarea de a-i face sa vorbeasca pe toti acesti oameni raniti si suferinzi. Abandonul si maltratarea in copilarie, handicapul, saracia, criza existentiala, manipularea, parasirea de catre partenerul de viata, boli grave si moartea cuiva drag – sunt cauze ale multor traume cu care practic ramai in suflet tot restul vietii. Te doare, te transforma in ceva ce nu vrei sa fii si ai cere ajutor dar iti e prea frica sa nu cumva sa patesti asa cum ai mai patit. E evident ca nu poti vorbi usor despre ce ti s-a intamplat, nu-i asa? Si totusi, acesti oameni au descoperit resurse sufletesti pe care nici nu credeau ca le au si care le-au transformat vietile intr-un mod remarcabil.

Aceste povesti de vata pot fi modele de viata si de recuperare pentru tine – cel care vei citi cartea si vei trage invatamintele necesare pentru vindecarea din traumele personale. Vei descoperi ca puterea interioara creste atunci cand nu mai esti preocupat sa te conformezi parerii celorlalti si daca stii sa-ti pastrezi identitatea, sa te descoperi pe tine insuti sau insati. Vocea noastra interioara trebuie ascultata, pentru ca altfel ne vom privi pe noi insine ca pe niste invinsi. Trebuie sa stim cine suntem, care este tinta catre care ne indreptam si care sunt lucrurile pe care le vom face indiferent ce s-ar intampla sau pe care NU le vom face indiferent ce s-ar intampla.

Cartea ajuta la autodescoperire la autoconstruire – dupa ce totul a fost demolat sau bulversat acum o poti lua de la capat. Ca atunci cand formatezi hardul unui computer… Un nou inceput, principii noi, tinte noi. Lucruri de care avem cu totii nevoie, mai ales acum, in vremurile pe care le traim. 

Cartea poate fi comandata de aici.