Atacul de panica nu-ti da pace? Afla ce nu trebuie sa mai faci

atacul de panica

Atacul de panica este o experienta pe care nu si-o doreste nimeni. Este terifianta si te face sa te gandesti la propria moarte. Senzatiile pe care le ai sunt intense si seamana mult cu cele ale atacului de cord. De ce nu scapi de atacul de panica desi ai cerut ajutor de specialitate? Cel mai probabil faci niste greseli care se interpun pe calea recuperarii tale totale.

Te concentrezi prea mult pe senzatii

Pastrezi in memorie senzatiile pe care le-ai avut pe durata episodului de panica si cum sesizezi ca e ceva care seamana incepi sa te panichezi. Stai mereu in alerta, te sperii din orice si tot acest comportament te oboseste. Dupa cum stii, un om obosit este un om vulnerabil. Nu te mai concentra pe senzatii pentru ca ele sunt inselatoare. Ia o decizie: decide sa scapi de atacul de panica, sa urmezi terapia indicata de specialisti. Ia aceasta decizie in mod constient si logic. Si nu mai sta mereu in alerta. Permite-ti sa te odihnesti.

Eviti confruntarea cu atacul de panica 

O parte din terapia de recuperare in caz de atac de panica este tocmai confruntarea cu sursa fricii. Daca eviti aceasta confrutare nu vei face altceva decat sa traiesti cat de bine poti sub cizma bolii. Nu vei putea ajunge la recuperare completa asa cum iti doresti. Fii curajos! Specialistul cu care lucrezi te va ajuta in acest proces de confruntare si dupa ce iti vei invinge teama (orice forma sau sursa ar avea ea) vei descoperi ca esti mult mai puternic decat inainte. Ca da, de acum tu stapanesti peste boala. Nu ea peste tine. Este un prim pas foarte important catre recuperare.

Apelezi la comportamente de siguranta

Poti sa apelezi la oameni care sa-ti dea curaj. Poti sa folosesti obiecte care sa-ti creeze o stare de confort in mijlocul fricii. Poti sa folosesti un set de reguli in caz ca te confrunti cu un nou episod. Dar de fapt, e ca atunci cand mergi pe strada… cu picioarele altuia. Eviti sa ajungi la cauza problemei tale. Aduna-te si fii gata sa lupti.

Aici e vorba de viata ta. De calitatea vietii pe care o duci. Merita sa duci batalia pana la victorie. Si vei vedea atunci ca orice stradanie a meritat.

Invata-te sa fii lucid in orice moment. Sa stii ce vrei. Sa nu te lasi luat de valul sentimentelor si senzatiilor. Fii in control.