Becul de la veioză se stinge încet.
În locul lui apar mii de luminițe, un curcubeu miraculos în mijlocul camerei. O căldură plăcută mă înfășoară și încep să nu mai îmi simt corpul.
Starea de bine este totală. Nu mai am griji, probleme…
Dar parcă am uitat ceva.
Nu îmi dau seama CE dar ACEL ceva îmi lipsește și ușor, ușor mă trezește din plăcuta reverie.
Îmi dau seama că s-a dus efectul ultimei doze. Dacă nu fac urgent rost de o nouă doză începe să mă doară capul și mușchii, crampele mă vor ține încovrigată pe covor.
Am ieșit afară în căutarea dozei de care am neapărată nevoie, și mi-am dat seama că mama mă urmărește. Se luase după mine când plecasem de acasă și căzuse pe gheață în spatele meu.
M-am întors furioasă să-i zic ceva, și am văzut că plangea. Ceva s-a rupt în mine, m-am aplecat lângă ea și am plâns amândouă…
Am înțeles că mama mă iubește…
DEPENDENȚELE
Te seacă de vlagă și te privează de propria viață
-
Îți dai seama că obiceiurile tale sunt dăunătoare
-
Nu ai puterea să le pui punct și să revi pe linia de plutire
-
Cauți ajutor dar ai senzația că nimeni nu înțelege situația prin care treci
-
Ți se pare că toată lumea te judecă și te critică
-
Dai vina pe toată lumea numai pe tine nu
-
Dependențele îți consumă toți banii
-
Dependențele îți perturbă viața familială, socială și profesională
Majoritatea adulților și o parte însemnată a copiilor suferă de dependențe diverse, în forme mai ușoare sau mai intense. Toate trebuie tratate cu seriozitate și remediate prin terapie, așa încât să nu se ajungă la situații grave, în care dependențele preiau în întregime controlul asupra vieții pacientului.
Dependențele
Se vorbește mult și des despre dependențe. Pentru că sunt multe. Unele sunt cotidiene, precum cafeaua de dimineață și țigara însoțitoare. Sunt atât de răspândite că nici măcar nu mai ai cum să-ți dai seama că sunt dăunătoare și în fiecare zi strică ceva important în organismul tău. Te întrebi uneori de ce te doare într-o parte sau alta, dar nicio clipă nu-ți dai seama că e de la cafea sau de la țigări.
La fel se întâmplă și cu dependențele de computer (jocuri), telefon mobil și internet. Pentru că ele sunt echipamente cu care lucrezi în mod curent sau te ajută să păstrezi legătura cu familia și prietenii, nu mai realizezi când devine prea mult. Când ceva util se transformă în ceva dăunător.
Un pas mai încolo găsești alcoolul, jocurile de cărți, pierdutul timpului prin baruri, închipuindu-ți că dacă ești acolo împreună cu o grămadă de oameni, presupune că te distrezi și încă faci asta în stil mare. De fapt, nu e deloc așa. Îți intoxici organismul cu substanțe dăunătoare, îți perturbi somnul și viața pe care o ai în toate formele ei (familială, profesională, socială, școlară).
Lumea confundă adesea distracția cu dependențele. Cel mai vizibil este comportamentul pe care oamenii îl au înaintea sărbătorilor importante de peste an (Paște, Crăciun, 1 Mai, zile onomastice, etc). Efectiv aceștia atacă magazinele, se cumpară mult și fără folos, numai pentru a se creea o stare de bine și de belșug. Aici e vorba de un mix de dependențe: de cumpărături, de mâncare, de băutură, de îmbrăcăminte sau cadouri – mai ales dacă e vorba și de ceva reduceri prin magazine.
Dacă te recunoști în aceste rânduri sau doar numai în câteva dintre ele înseamnă că e vremea să-ți faci o evaluare și să nu mai amâni rezolvarea dependențelor care îți perturbă viața. De ce să nu trăiești o viață adevărată, plină de satisfacții? De ce să te minți cu toate aceste lucruri false care nu-ți dau decât o bucurie sau o satisfacție de moment?
Prin terapie îți poți schimba obiceiurile dăunătoare. Chiar funcționează, te asigur!
Iată ce spun cei care au scăpat de această problemă:
Corina, Bucuresti
Am avut o problema cu cafeaua. Pentru ca am lucrat la birou 20 de ani, in fiecare dimineata aveam obiceiul sa beau o cafea. Fara tigara. Doar pentru ca-mi placea gustul cafelei si aveam senzatia ca ma revigoreaza in primele ore ale diminetii. Cu timpul insa am ajuns la 2 cesti, apoi la 3… Cestile s-au transformat in cani… Si cand am ajuns la 4 cani zdravene pe zi am inceput sa tremur… Asta a fost semnalul de alarma: ajunsesem dependenta si trebuia sa cer ajutor. Chiar usor n-a fost, dar am reusit.
Ion, Bucuresti
Nici nu mi-am dat seama ca am o problema cu alcoolul. Nevasta imi mai zicea cateodata „ma Ioane, ia-o mai usor cu bautura” dar eu credeam ca un paharel inainte de masa e pentru pofta de mancare. Insa, tot asa facea si tata si a ajuns alcoolic… A murit de ciroza! Eu nu vreau sa patesc asta. Asa ca am lasat-o pe nevasta-mea sa faca programare la terapie. „Ca sa nu ajung mai rau” cum zice ea. Acum… eu nu zic hop! Ca am inteles ca asta e boala grea, dar macar ma straduiesc.
Dacă vrei
- rezultate vizible încă de la prima şedinţă
- rezolvarea foarte rapidă a situației (numărul mediu de ședințe este 7)
- o terapie adaptată la problemele tale
- să nu iei medicamente care să îți afecteze organismul
Mă numesc Simona Jeles (psiholog şi psihoterapeut) şi îţi propun să găsim împreună, cu ajutorul Terapiei Scurte Strategice, soluţii aparent simple la majoritatea problemelor care te frământă.
Terapia Scurtă Strategică este un proces terapeutic conceput specific de către un terapeut pentru un pacient, care se confruntă cu o dificultate, căreia nu îi poate găsi singur soluția potrivită. Sunt eliminate comportamentele dăunătoare și se lucrează la construirea unei noi realități personale și interpersonale.
Terapia Scurtă Strategică nu este interesată de teorii despre normalitate sau patologie și nu e necesară descoperirea cauzelor problemelor prezente.
Terapia aceasta se concentrează pe soluții personalizate pentru pacient, astfel că rezultatele nu întârzie să apară. Soluțiile noi vor rezolva problemele vechi, chiar și atunci când sunt recurente sau au fost deja încercate mai multe feluri de terapii.
Rezolvarea prin Terapia Scurtă Strategică este de durată și are rezultate chiar de la primele ședințe.
Petruta, Bucuresti
Cand ne-am pus internet acasa a fost mare bucurie. Gaseam de toate, muzica, filme, jocuri pentru copii. Insa am inceput sa ma cert cu soacra pentru ca ajungeam sa nu mai fac nicio treaba prin casa. Veneau copiii de la scoala si nu gaseau mancare facuta pentru ca eu stateam pe internet. Si tot asa faceam si noaptea: plecam de langa sot si deschideam calculatorul. Pana si eu imi dadeam seama ca asa nu se mai poate, ca am nevoie de ajutor.
Beneficiile terapiei:
-
vei putea să identifici semnalele periculoase ale unei adicții
-
vei stăpâni mecanismele cu care să lupți împotriva acestora
-
rezolvarea dependenței tale este una rapida și de durată
-
vei găsi noi sensuri pentru existența ta
-
te vei bucura de viața ta și de toate lucrurile minunate pe care le poți face
Te aştept în cabinetul meu, într-o atmosferă destinsă, să redescoperim împreună, că viaţa are o mulţime de culori şi că merită trăită clipă de clipă.
Nou
De acum te poti Programa ONLINE pentru sedinte de terapie la cabinet sau ONLINE (via Skype).
Pentru alte informatii si detalii sună la numărul de telefon: +4-0721-79-79-81.
- Licenţiată în Psihologie şi Sociologie din anul 2000
- Atestat în consiliere psihologică şi psihoterapie eliberat de Colegiului Psihologilor din România din 2014
- Master în Psihoterapie Scurtă Strategică 2012 – 2014, susţinut de către Asociaţia de Terapii Scurte Strategice din România în colaborare cu Şcoala de Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo Italia;
- Formare în Psihoterapie orientată pe resurse şi soluţii 2013-2014;
- Formare în Psihoterapie Colaborativă 2013-2014
- Formare ca mediator, înscrisă în Tabloul Mediatorilor din România şi la Consiliul de Mediere 2013-2014
- Formare în Tehnici Avansate în Mediere, alături de specialişti din W.DC. SUA. Formare ca trainer 2014
- Coordonator al proiectului – CUM SĂ FII ŞI TU UN BUN MEDIATOR 2014 – 2015
- Trainer în cadrul proiectului – METODE ŞI TEHNICI DE SOLUŢIONARE A CONFLICTELOR ÎN MEDIUL SCOLAR 2014 – susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 Colegii şi Şcoli Gimnaziale din Bucureşti
Psihoterapeut și psiholog Simona Jeles
Adresă cabinet
Str. Popa Nan nr. 30 sector 2 București
Telefon: 0721 79 79 81
Email: simona.jeles@terapiastrategica.ro
Site: www.terapiastrategica.ro
@ 2015 TerapiaStrategica.ro