Life coaching. Invata sa traiesti cu adevarat

Vietile pe care le ducem, indiferent cine suntem si ce facem, unde suntem si ce varsta avem, sunt mereu sub stres. Uneori mai mult, alteori mai putin. Deciziile pe care le luam sunt influentate de multe lucruri pe care adesea nu le putem controla. S totusi ni se cere sa fim perfecti, sa performam mereu. Cum am putea reusi asta? Nici macar nu avem timp fizic sa ne gandim la toate lucrurile… Un life coach este un ajutor de nadejde in astfel de situatii. Acesta analizeaza viata personala si profesionala a clientului sau si vede unde e nevoie sa intervina, sa-i dea o mana de ajutor. 

  • Insatisfactia profesionala este la ordinea zilei. Multi oameni au astfel de probleme. Poate si-au pierdut locul de munca, poate a scazut salariul, poate nu-si gaseste loc de munca. Sau poate are un loc de munca dar nu e deloc satisfacut de el, nu-l implineste. Chiar daca traim vremuri grele, munca pe care o facem trebuie sa ne implineasca, nu trebuie sa o facem doar pentru ca ne trebuie bani. Munca de nevoie este o cauza importanta in instalarea depresiei. Iar aceasta se remediaza mult ma greu decat insatisfactia profesionala. 
  • Incapacitatea de a face fata sarcinilor zilnice. La cate lucruri sunt de facut si de rezolvat in fiecare zi nu e de mirare ca multi suferim de stres si anxietate. Dar aceste probleme izvorasc din lipsa unei bune organizari si prioritizari. Unele lucruri chiar nu sunt nici urgente si nici importante dar preseaza pe sistemul nervos destul de tare. Un coach isi invata clientul sa-si prioritizeze sarcinile cotidiene asa incat sa le poata gestiona sanatos si eficient. 
  • Incoerenta/ineficienta in luarea deciziilor. Deciziile proaste au consecinte uneori dezastruoase, asa ca e musai sa invatam sa luam decizii bune, la timp si constant. Nu e un lucru usor, dar se poate invata. Un coach analizeaza felul in care clientul ia decizii, ce e bine si ce nu. Ii semnaleaza hibele sistemului sau decizional. 
  • Probleme in managementul timpului. Timpul trece atat de repede ca nici nu ne mai dam seama cand si cum trece. Si nu e vorba doar ca timpul trece ci ca trece timp din vietile noastre – viata insasi. Dar daca stii sa-ti gestionezi timpul si treburile, cand privesti in urma iti dai seama ca nu a trecut degeaba. Nu te mai incearca frustrarea inutilitatii. 
  • Anxietatea, senzatia de coplesire/temeri excesive. La vreme de pandemie chiar avem toate motivele sa ne simtim depasiti si coplesiti. Dar nu putem sa continuam in acest fel pentru ca ajungem sa ne imbolnavin grav. Prin life coaching invatam cum sa ne raportam eficient la aceste probleme.
  • Imposibilitatea de folosire a propriilor resurse/propriul potential. Majoritatea oamenilor au aceasta perceptie, neverbalizata, ca nu-si folosesc tot potentialul. Impedimentele sunt diverse – lipsa timpului, un serviciu solicitand, probleme de familie, etc. Insa chiar e posibil ca perceptiile acestea sa fie reale si e chiar o pierdere sa nu incerci sa te cunosti mai bine si sa-ti valorifici potentialul. Exista chiar si o povestioara cunoscuta in care un avocat de succes era tare nefericit si nimeni nu-l intelegea. Din cauza asta, o data sau de doua ori pe saptamani pus si simplu omul disparea si nu mai era de gasit. La un moment dat cineva l-a urmarit si a descoperit ca omul isi inchiriase un atelier in care mesterea tot felul de lucruri – creative, practice, deosebite. O munca de succes nu i-a adus fericirea si implinirea. Dar acel atelier, da. Tot asa pot sta lucrurle si in cazul tau.
  • Disfunctionalitati in viata personala. Nicio viata nu-i perfecta, asta stim sigur. Dar orice disfunctionalitate cere o rezolvare. Trebuie sa o intelegi, sa vezi care-i cauza si cum trebuie sa o rezolvi ca sa-ti fie bine. Tie si celor dragi tie. Trebuie, insa, sa incepi cu tine insuti. Nu-i asa?
  • Lipsa unor repere existentiale, a unei perspective. E de mirare ca nu mai avem repere? Nu! Traim intr-o confuzie totala. Nu mai stim ce e bine si nici ce e rau. E vremea potrivita sa redescoperim reperele fundamentale ale vietilor noastre.

 

Cere ajutorul unui Life Coach pentru a rezolva toate aceste aspecte.

Vei trai mai frumos, mai eficient, mai implinitor.

Poti programa prima sedinta chiar cum, nu mai intarzia.