Logopedia. Terapia tulburarilor de limbaj de Carolina Bodea Hategan

Logopedia este un domeniu care este in plina dezvoltare in ultimii ani pe fondul raspandirii tulburarilor de limbaj. Ele se intalnesc in majoritate la copii dar nici adultii nu sunt scutiti de astfel de probleme daca la vremea copilariei n-au primit ajutorul de care aveau nevoie. Copii si adulti deopotriva se rusineaza de problemele lor de limbaj si ajung sa nu-si mai atinga potentialul natural si social pe care il au. Sfarsesc prin a se simti ratati, instrainati, marginalizati. Tulburarile de limbaj pot avea multe cauze dar cu siguranta nu au legatura cu inteligenta pacientilor. Cauzele pot fi de natura fizica, psihologica, psihopedagogica, neurobiologica, etc. Asadar pacientii sunt aspru judecati de societate pentru ceva ce n-au gresit. Tocmai de asta este necesara recuperarea lor rapida si fara sechele.

Autoarea descrie in carte toate aceste aspecte importante, de la identificarea problemelor, la diagnosticarea lor corecta, la tratarea precisa si eficienta. Toate acestea sunt plasate intr-un context mai larg al mentalului uman. Asadar cartea furnizeaza toate informatiile de care are nevoie un parinte cu copil afectat de aceste tulburari de limbaj pentru a-l ajuta, dar si un adult care n-a fost ajutat cand ar fi trebuit. 

Cartea deschide o cale pentru nespecialisti de a intelege acest context complex si de a cauta ajutor acolo unde au cele mai mari sanse sa-l primeasca. Ei vor putea identifica problema, vor stii la ce sa se astepte si vor fi pregatiti pentru recuperarea completa a celor afectati si pentru reintegrarea lor sociala.

Cartea poate fi comandata de aici.