Lucruri comune care te imping la anxietate

anxietate

Sunt multe persoane care cred ca trebuie sa ti se intample lucruri cu adevarat grave ca sa ajungi la anxietate. De fapt, nu e deloc asa. Pur si simplu, viata pe care o ducem ne impinge catre aceasta suferinta. E cu atat mai important felul in care traim, cum avem grija de noi, cum acordam importanta lucrurilor care ne inconjoara si relatiilor pe care le avem (indiferent de natura lor).

Relatiile defectuoase cu cei dragi

Printre cele mai importante cauze care provoaca anxietate sunt conflictele cu persoanele apropiate. Fie ca acestea sunt in familie, printre prieteni sau printre colegi. Cand muncesti zi de zi, ore in sir, intr-un loc pe care nu-l consideri adecvat si in care n-ai niciun interes si nicio satisfactie ajungi usor la anxietate. Ai fi surprins sa afli cat de multi oameni merg la job pentru ca trebuie, fara sa simta vreo placere in asta. Oboseala face ravagii in plan fizic in intelectual si daca nu ai grija de tine poti ajunge la anxietate. La fel se intampla si cu lipsa relaxarii. Pune-ti activitatile cotidiene in randuiala asa incat sa mai ai timp si de odihna & relaxare. Ele nu reprezinta niste mofturi, chiar ai nevoie de ele.

Alimentatia dezorganizata

N-o sa-ti vina sa crezi dar anxietatea poate fi provocata si de mesele in fuga, neregulate. Stilul acesta alimentar duce si la alergii nu doar la anxietate. De asmenea, consumul exagerat de cafea, ciocolata si ceai verde. Sa nu crezi ca daca te rasfeti cu ciocolata lucrul acesta va produce relaxare in organismul tau. Acesta intra de fapt in alerta si curand vei avea simptome de anxietate. Toate lucrurile trebuie facute cu moderatie.  

Tulburarile hormonale duc la anxietate 

Fetele si femeile traverseaza adesea dezechilibre hormonale. Fie ca e vorba de maturizare, de nastere, de boala, etc. ele se confrunta adesea cu schimbari interioare de natura fizica dar care influenteaza serios si natura lor emotionala. E indicat sa va cunoasteti pe voi insiva cat mai bine ca sa stiti ce masuri puteti lua pentru a remedia situatia. Tot fetele si femeile (dar nu numai ele) sunt cel mai adesea victimele unor cure severe de slabire. Trebuie sa invatati sa slabiti sanatos, pentru ca orice scadere brusca in greutate impinge organismul la stres si implicit ajungeti la anxietate.

Nu te-ai fi gandit ca aceste cauze te pot impinge la anxietate, nu-i asa? Dar se intampla si inca intr-un procent insemnat. Invata sa te cunosti pe tine insati. Sa ceri ajutor atunci cand situatia te depaseste si sa fii blanda cu organismul tau. Atat emotional cat si fizic. Te vei bucura astfel de multe beneficii.