Manualul adolescentilor stresati dar foarte inteligenti de Augusto Cury

Multa vreme s-a crezut ca stresul ii afecteaza numai pe adulti. Ei bine, si alte categorii de varste sunt la fel de afectate. Adolescentii ne ajung din urma! Probabil si din cauza vitezei cu care traim si a tehnologiei mereu mai performante ajungem sa gandim ca totul ar trebui sa se petreaca repede. Ne trezim obositi, nu mai avem rabdare, vrem totul acum si din cauza asta ne doare capul, uitam, nu ne putem concentra, suntem agitati si iritati. Adulti si adolescenti deopotriva. Asta inseamna ca suntem stresati. Adica normali pentru vremurile pe care le traim.

Autorul este un specialist cu 25 de ani de experienta. In cartea de fata foloseste aceasta experienta acumulata pentru a-i ajuta pe cititorii sai. Este o lectura inteligenta, dinamica, plina de umor care ajuta la schimbarea felului in care cititorii se raporteaza la sine insusi si la propria viata.

Cartea ii invata pe adolescenti si nu numai, cum sa faca fata provocarilor, cum sa-si cultive stima de sine si sa aiba un viitor reusit. Autorul ii invata pe adolescenti cum sa-si depaseasca temerile, cum sa ia decizii, cum sa invete si sa depaseasca orice piedica. Intr-in fel, devine tatal celor care citesc aceasta carte, ii calauzeste pe drumul de la stres si neliniste catre reusita si stima de sine. Cartea prinde bine si celor care acum sunt adulti dar la varsta adolescentei n-au avut o calauzire clara din partea parintilor sau a unor specialisti. 

Cartea merita citita. Se poate comanda de aici