Psihoterapeut pentru copilul tau. Cum il alegi ca sa n-ai regrete?

psihoterapeut

Sa alegi un psihoterapeut pentru copilul tau poate fi o sarcina mai dificila decat atunci cand cauti unul pentru tine. Te gandesti mereu ca lasi sufletul ghemotocului tau mic in mana cuiva pe care nu-l cunosti dar speri sa-l ajute. E evident ca trebuie sa faci niste selectii si niste evaluari ca parinte, pentru binele copilului tau. Hai sa vedem ce anume trebuie sa verifici si la ce intrebari trebuie sa primesti raspunsuri inainte de a stabili sedinta de evaluare pentru copil.

 

Afla despre psihoterapeut

 

  • Daca are acreditare si drept de libera practica. In fiecare cabinet aceste dovezi sunt puse la vedere. Daca nu, se poate verifica situatia pe https://copsi.ro. Pentru orice nelamurire poti sa-l intrebi chiar pe psihoterapeut.
  • Care este specializarea sa – metoda pe care urmeaza s-o foloseasca in ajutorarea copilului tau. In acest fel vei putea evalua ca parinte daca e de folos sau nu.
  • Daca relationeaza bine cu copiii, daca ajunge la inima celui mic. Acest lucru se vede chiar de la inceput. Poti sa observi daca a mai avut clienti copii, daca a avut rezultate, cat a durat recuperarea.
  • Care este scopul terapiei si cat se estimeaza ca va dura. Scopul trebuie sa fie in favoarea copilului iar durata reprezinta doar o estimare. E destul de greu sa spui de la inceput exact cat va dura. Cand lucrezi cu sufletele oamenilor nu poti face matematica.  

  • Daca metoda aleasa este adecvata varstei si situatiei specifice a copilului tau. De cele mai multe ori este, doar o alege un specialist. Sunt situatii foarte rare in care parintele respinge metoda.

 

Parintele este implicat total in recuperarea copilului sau, indiferent care ar fi dificultatea celui mic. Numai impreuna se poate ajunge la rezultate bune si rapide.  

 

Cere ajutor cand ai nevoie

Si nu, nu trebuie sa astepti ca cel mic sa aiba o problema serioasa inainte sa consulti un specialist. Poti sa ceri ajutor atunci cand ai dificultati in disciplinarea copilului, daca are probleme de concentrare si atentie. Daca ii e greu sa socializeze cu alti copii de varsta lui, daca vrei sa-i descoperi abilitatile si inzestrarile native. Daca are dificultati la scris si citit, etc. Adica, poti cere ajutor chiar si la aspecte cotidiene daca simti ca unele lucruri ar putea fi corectate mai eficient de catre alta persoana.