Remedii practice care te pot calma in caz de anxietate

anxietate

Anxietatea desemneaza un complex de afectiuni destul de raspandite. Unele sunt raportate medical si tratate (medicamentos si prin terapie individuala). Altele nu ajung niciodate in rapoartele medicale pentru ca sunt catalogate drept stres si neliniste cotidiana. Insa, normalitatea nu ar trebui sa fie imbibata cu frica si neliniste. Asa ca daca va recunoasteti in simptomele de anxietate, cereti ajutor de specialitate. Si tineti cont si de recomandarile practice de mai jos.

Oua, ceai si ciocolata pentru anxietate

Ouale sunt recomandate la micul dejun pentru ca asigura satietate si stare buna pana la pranz. Pentru ca un suferind de anxietate nu poate bea cafea, e bine sa foloseasca ceaiuri cat mai putin procesate. Eventual ceaiuri de plante si fructe uscate din propria gradina sau din plafare. Ciocolata creeaza o stare de agitatie daca e consumata in cantitati mari, dar daca e putina aduce o stare de confort, de bine de care anxiosii au mare nevoie.                                

Respiratie adanca, plimbare si confort

Anxiosii au nevoie de respiratii adanci si profunde care sa elimine tensiunea si nelinistea din organism. De asemenea, plimbarile zilnice in aer liber si activitatile sportive fac foarte bine. Atunci cand e frig afara, dupa o plimbare, e nevoie de caldura si confort.  Activitati reconfortante de interior (citit, ascultat muzica, etc.) sunt si ele binevenite.

Masaj si autocontrol            

Masajul este o forma de relaxare foarte eficienta in anxietate. E bine ca anxiosii sa aiba un program saptamanal de masaj, fie acasa, fie la un salon specializat. Cu cat masorul isi cunoaste mai bine meseria, cu atat relaxarea pacientului va fi una mai eficienta.

Autocontrolul este necesar fiecarei persoane, cu atat mai mult anxiosilor care trebuie sa isi controleze sentimetele, nelinistile si atitudinile pe care le au fata de sursele de anxietate. Acesta se invata pas cu pas, pe masura ce se depasesc dificultatile personale.            

Asadar anxietatea, indiferent de forma pe care o ia in cazul fiecarui pacient in parte, nu trebuie neglijata. Ea trebuie identificata, expusa medical si tratata corespunzator. Ajutoarele practice si naturiste sunt binevenite dar ele nu inlocuiesc consultul medical si tratamentul de specialitate.