Remedii la indemana pentru calmarea anxietatii

Ai fost diagnosticat cu anxietate? Vrei sa stii ce poti face pentru tine ca sa-ti fie de ajutor? Pe langa tratamentele recomandate de specialisti (mediamente, terapie) poti sa ai mai multa grija de tine. Uite cateva sugestii la indemana pe care daca le vei aplica cel putin 1 luna vei culege roadele.

  • Miscare, inot. Orice forma de miscare este binevenita pentru ca ajuta la detensionarea ta fizica si psihica. Insa, in cazul anxietatii se pare ca cel mai eficient este inotul. Ajuta la ridicarea de peste tine a starii aceleia de coplesire, ca si cum toata greutatea lumii sta asezata pe umerii tai. Te vei simti usurat, improspatat si energizat.
  • Ceaiul de musetel. N-ai zica ca ceaiul de musetel poate fi de vreun folos, insa un studiu facut in Statele Unite a demonstrat ca un axios care foloseste musetelul in mod constant are simtitor mai putine simptome de boala. Gustul e bun, asa ca de ce sa nu-l folosesti? E bun si rece cu o felie de lamaie.
  • Iesiri in natura. Majoritatea anxiosilor recunosc ca au o viata sedentara si ca iesirile in natura sunt rare sau absente. Adica le lipseste odihna activa si relaxarea.  Poate fu vorba de o iesire in parc, de un drum la tara sau de o scurta excursie. Toate sunt folositoare. Pentru anxios dar si pentru familia lui.
  • Respira adanc. Cu siguranta ai aflat ca felul in care respira majoritatea oamenilorm nu este cel care trebuie. Respiram superficial, rapid si grabit. Nu ne umplem plamanii cu aer. Si asta are consecinte asupra sanatatii noastre, mai ales asupra starii de tensiune si neliniste pe care o resimtim in mod constant. O sa spui ca aerul e poluat, de ce sa-l absorbi cu nesat? Gaseste un loc in care aerul e respirabil (ex. in parc) si incearca sa te bucuri de respiratia adanca. Nu face asta cand esti in trafic, te vei umple cu gaze de esapament.
  • Exprima-te. Anxiosilor li se spune des “calmeaza-te” dar desi raspund “sunt calm” ei nu sunt calmi. Si nici nu pot. Au inauntrul lor un amalgam de sentimente si de ganduri cu care nu stiu prea bine ce sa faca. Recomandarea noastra este sa se exprime. Nu neaparat prin urlete, asa cum le-ar fi mai la indemana uneori. Ci prin arta, prin activitati sociale sau orice alt lucru util care ii ajuta sa se mentina sanatosi. Poate ca lacrimile nu ne-au fost date ca sa le folosim numai atunci cand suferim intens ci si ca sa exteriorizam tensiunea, frustrarea, etc. O sa spui ca nu poti face asta in public. Nici nu e necesar.

Iata 5 cai simple de reducere a anxietatii si de recuperarea sanatatii. Va rugam sa retineti ca acestea se fac in paralel cu tratamentele clasice. Ele nu reprezinta un tratament in sine cu forme ajutatoare. Nu neglijati consultul de specialitate, medicatia si terapia. Daca vrei sa obtii rezultate rapide in privinta gestionarii anxietatii si recuperarii din boala iti recomandam terapia scurta strategica. Cu ea mergi direct la tinta.