Uite ce sa nu mananci daca suferi de anxietate

anxietate

Anxietatea este o reactie normala a organismului atunci cand se confrunta cu stres la nivel ridicat. Creierul elibereaza adrenalina care produce ritm cardiac alert, dureri in piept, ingrijorare si tulburari de somn. Daca anxietatea persista poate afecta destul de serios viata unei persoane. S-a descoperit ca alimentatia este si ea importanta si ca sunt anumite produse alimentare care nu trebuie consumate de catre persoanele cu anxietate.  

Suferi de anxietate? Nu consuma urmatoarele…

  • Carbohidratii rafinati sunt bogati in calorii si se regasesc in produsele obtinute din faina alba si in mancarurile de tip fast-food. Creierul foloseste un flux constant de glucoza si orice perturbare a nivelului acestuia afecteaza starea de spirit.  
  • Cafeina se gaseste in cafea, ciocolata, ceaiuri si bauturi racoritoare. Aceasta este o substanta psihoactiva pentru ca stimuleaza sistemul nervos central si altereaza perceptia si somnul, da o stare de neliniste si chiar de panica.
  • Alcoolul scade anxietatea doar temporar, pentru ca dupa ce este metabolizat, anxietatea se agraveaza. Atentie la dependentele pe care le poate produce.
  • Unele persoane sunt sensibile la aditivi alimentari, conservanti, arome artificiale, grasimi saturate. Fiind un aspect specific, fiecare persoana anxioasa ar trebui sa stie cum reactioneaza in raport cu acestea si sa le evite.  
  • Anxiosii nu trebuie sa consume lactate light in exces, pentru ca vor acumula prea mult calciu. Acest lucru determina scaderea magneziului din organism iar adrenalina va avea valori in crestere. 
  • Sarea scade nivelul potasiului din organism. Potasiul este necesar in functionarea sistemului nervos. Sarea creste tensiunea arteriala, creste nivelul stresul si produce anxietate daca este folosita in cantitati mai mari decat normal.
  • Zaharul si indulcitorii naturali produc un deficit de nutrimente in organism si declanseaza anxietatea.
  • Mancarurile condimentate (piper, chili, sofran, usturoi, etc.) accelereaza metabolismul si conduc la iritabilitate si anxietate.

In concluzie

Iata deci care sunt alimentele pe care anxiosii n-ar trebui sa le consume deloc sau daca nu pot fara ele, sa fie cu mare bagare de seama. Da, alimentatia este mai importanta decat credem. Ea nu se ocupa doar de umplerea stomacului, ci trebuie sa asigure in mod echilibrat o multime de substante chimice de care organismul are nevoie.