Tehnologia in ajutorul suferinzilor de atac de panica

Pentru cei care sufera de atac de panica cel mai chinuitor lucru pe care trebuie sa-l suporte este ca li se poate intampla oricand. La orice ora, in orice loc, orice ar face. Acest lucru ii face foarte vulnerabili. Nu sunt expusi numai la situatii jenante ci chiar la situatii periculoase – imaginati-va numai situatia in care o astfel de persoana se afla la volan si are un atac. Se poate rani pe sine, pe ceilalti participanti la trafic si implicit masinile pentru ca pret de cateva minute isi pierde capacitatea de control al autovehiculului. Sau se poate afla la locul de munca manevrand vreun utilaj. 

Semnalarea atacului de panica

Ei bine, pentru astfel de situatii si nu numai se afla in lucru un gadget care va fi purtat pe mana ca un ceas si care va semnala din timp declansarea unui atac de panica cu ajutorul unui senzor. Acest dispozitiv va face analize complexe cu privire la nivelul de oxigen din sange cu ritmul cardiac pentru a semnala hiperventilatia – simptom caracteristic celor afectati de atac de panica. Gadgetul acesta ii va avertiza din timp oe posesori de iminenta aparitiei unui atac de panica. Astfel persoanele vor putea opri masinile sau echipamentele cu care lucreaza si vor face exercitii de respiratie asa incat sa se calmeze, sa evite criza sau aceasta sa fie de mai mica amploare. 

Se va putea achizitiona curand si in Romania

Gadgetul va functiona ca o plasa de siguranta pentru cei afectati de atac de panica, le va diminua gradul de vulnerabilitate, le va creste gradul de confort. Gadgetul ar fi trebuit sa apara pe piata echipamentelor hitech medicale din toamna lui 2020, dar se pare ca din cauza pandemiei, lansarea sa va fi amanata. Suntem siguri ca la scurt timp dupa lansarea din SUA va ajunge si la noi insa trebuie sa fiti pregatiti pentru ca preturile nu vor fi mici.

Tratamentul standard este in continuare de baza

Oricat de performant ar fi acest gadget el nu va putea inlocui tratamentul standard pentru atac de panica. Asadar, pastrati legatura cu specialistii, luati in continuare medicamentele recomandate si urmati cu atentie sedintele de psihoterapie pentru o recuperare completa. Recomandarea noastra este sa optati pentru psihoterapia scurta strategica. Este eficienta, rapida si va echipeaza pentru un viitor sanatos. Mai mult, in conditii de pandemie, puteti solicita sedinte online – la fel de eficiente ca si cele fata in fata.