Terapia de cuplu, o solutie la dificultatile cu care ne confruntam

terapia de cuplu

Terapia de cuplu este o solutie moderna si eficienta pentru toti cei aflati in dificultati si care isi doresc recuperare.

Familia ar trebui sa fie un loc primitor si armonios in care toti sa ne gasim linistea si odihna. Dar de cele mai multe ori nu e asa. Exista violenta verbala sau fizica, exista stres. Partenerii nu reusesc sa petreaca timp impreuna, nu reusesc sa gestioneze relatiile cu copiii sau cu restul familiei. Uneori apar si dificultati ale intimitatii dintre parteneri. Fiecare cuplu se desfasoara intr-un context particular care poate deveni din ce in ce mai greu de controlat. Poate ca se intampla asa din cauza faptului ca majoritatea intram in relatiile de cuplu avand asteptari. Nu fiind gata sa oferim. Este adevarat ca nu putem oferi ceva ce nu avem. Si pentru ca nu se poate sa continuam sa ne invartim in cercul vicios al problemelor de cuplu, avem nevoie de solutii.

 

Terapia de cuplu, o solutie practica

Terapia de cuplu este o solutie cu rezultate de apreciat daca partenerii sau familiile afectate sunt implicate in recuperare si in lamurirea situatiei lor. In unele cazuri problemele izvorasc din dezechilibrul dintre munca si odihna, in altele e vorba de afectiuni somatice care sunt surse de stres. Sunt cupluri care se ocupa in mod inegal de copii si aceasta problema este o sursa mare de frustrare pentru unul dintre parteneri. Sau pentru amandoi. Si acestea sunt doar cateva exemple.

Terapia ajuta cuplul sa inteleaga care sunt problemele pe care le are. Realizeaza astfel care sunt sursele acestora si ce se poate face asa incat ei sa isi poata gasi echilibrul si satisfactia de care au nevoie asa incat sa poata merge inainte impreuna. Trist este ca sunt multe cupluri care se zbat cu probleme dar care nu cer ajutor si sfarsesc in divort. Acesta este o actiune traumatizanta pentru toti cei implicati. Ideal este ca familia sa gaseasca solutii ca sa creasca in armonie. Nu sa sfarseasca intr-o trauma.

 

Cere ajutor!

Acesta este rolul terapiei de cuplu si este important sa ceri ajutor cand simti ca de unul singur nu mai poti face fata. Gaseste un terapeut cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda. Un terapeut a carei metoda terapeutica sa aiba efect in situatia ta. Rezerva o sedinta chiar acum.