Tratament potrivit pentru insomnie. Ce poti face daca nu dormi noaptea

insomnie

Din dorinta de remediere rapida a problemei, exista riscul sa incepi un tratament medicamentos pentru insomnie fara recomandarea medicului. Da, stim ca privarea de somn da o stare foarte rea de care iti doresti sa scapi cat mai repede cu putinta. Insa, risti sa ajungi dependent de orice medicament care te ajuta sa dormi putin. Nu asa trebuie procedat daca iti doresti vindecare cu adevarat. N-ai nevoie de putina odihna. Ai nevoie de 7 ore de somn odihnitor noapte de noapte si acesta trebuie sa fie scopul tratamentului pe care il urmezi. Daca ai incercat deja sa-ti disciplinezi orele de somn, alimentatia de seara si consumul de energizante, inseamna ca poti sa faci pasul urmator catre un tratament.

 

Insomnie – Tratamentul medicamentos

Un astfel de tratament are efect daca este foarte bine ajustat. Adica fiecarui pacient ii trebuie o doza anume de hipnotice, antihistaminice si de antidepresive. Ideal ar fi ca aceste doze sa fie cat mai mici. Pentru ca daca se administreaza doze mai mari decat e necesar se poate ajunge la adictie sau la agravarea situatiei legate de somn. Mai ales cu hipnoticele nu-i de joaca! Nu le incerca fara recomandarea expresa a medicului. Agravarea insomniei poate ajunge pana acolo cand sa devii somnolent in timpul zilei. Iar asta te predispune la accidente de munca si iti afecteaza activitatea cotidiana. In mod cert nu vrei sa ajungi la asa ceva.

 

Insomnie – Tratamentul naturist

Despre tratamente naturiste pentru afectiuni psihologice am mai discutat. Cele mai multe sunt valabile si in aceasta situatie complexa legata de insomnie. Cea buna este valeriana in cazul de fata. Planta este cunoscuta si folosita pentru astfel de probleme de mii de ani. Se mai poate folosi levantica, floarea pasiuni, sunatoarea (dar nu in exces, pentru ca distruge mucoasa stomacala), musetelul si hameiul. In acest context se pot administra vitamina B, zinc, magneziu, calciu.

 

Insomnie – Tratamentul prin acupunctura

Conform regulilor acupuncturii trupul uman are mediane energetice. Se insereaza niste ace speciale in anumite puncte si rezultatele asteptate sunt regenerarea celulara si detoxifierea organismului. Acest tratament se completeaza cu tincturi obtinute din plante medicinale. Se foloseste mai ales in tratamentul insomniilor rebele.

 

Insomnie – Tratamentul homeopat

Acesta se concentreaza pe tratarea  cauzelor pentru care pacientul a ajuns la insomnie. Si e un lucru bun. Mereu trebuie sa pornim de la cauze, nu de la efecte. Acestea din urma trebuie remarcate in cel mai scurt timp. Asadar, atunci cand se elimina cauzele insomniei sau a unor afectiuni fizice care conduc la insomnie se presupune ca si aceasta se diminueaza sau dispare. Un astfel de tratament este personalizat.  

Poti sa apelezi la psihoterapie daca ai sarit peste primul pas – analiza propriei vieti si a posibilelor cauze care te-au adus in aceasta stare de privare sistematica de somn. Psihoterapeutul te poate ajuta sa intelegi mai bine starea cu care te confrunti, cum sa eviti pe viitor sa ajungi in situatii de risc si ce ai de facut asa incat sa te eliberezi de stres si anxietate.