Tratamentul depresiei la barbati
Tratamentul eficient este reprezentat de o combinatie de medicamente si psihoterapie. Schimbarile din stilul de viata pot ajuta si ele la recuperarea barbatilor din depresie.
Modul de viata
In cazurile usoare de depresie, exercitiile fizice zilnice au imbunatatit obiceiurile alimentare, iar o anumita rutina de somn poate ajuta la atenuarea unor simptome.
Psihoterapia
Psihoterapia sau „terapia prin vorbire”, este un termen general care se refera la tratarea depresiei, vorbind prin declansatoarele si raspunsurile dvs. cu un profesionist licentiat in domeniul sanatatii mintale. Exista diferite tipuri de psihoterapie care pot fi eficiente in tratarea depresiei.
Terapia pe termen scurt functioneaza pentru a inlocui modelele de gandire negative si neproductive cu cele realiste mai folositoare. Acest tratament se concentreaza pe luarea unor masuri specifice pentru gestionarea si reducerea simptomelor. Ii ajuta pe oameni sa gestioneze eficient efectele negative ale evenimentelor de viata stresante.
Cum faceti fata unei crize
- identificati si inlocuiti incredintarile negative
- Explorati relatiile si construiti conexiuni pozitive
- Gasiti cai adaptate pentru rezolvarea problemelor
- Identificati problemele care contribuie la depresie
- Stabiliti obiective realiste
- Dezvoltati capacitatea de a tolera stresul si suferinta
Medicamentele
Psihiatrul este cel care ajuta pacientii depresivi prin prescrierea tratamentelor medicamentoase.
Persoanele depresive au raspunsuri diferite la medicamente. Este important ca pacientii sa lucreze indeaproape cu medicii si sa raporteze orice reactie adversa. Nu intrerupeti niciodata administrarea de medicamente antidepresive fara a consulta medicul care il prescrie. Oprirea brusca a tratamentului poate produce simptome asemanatoare recaderii in depresie si poate provoca o agravare brusca a simptomelor bolii.
Spitalizarea
Cazurile severe de depresie pot necesita spitalizare. Asistenta psihiatrica intr-un cadru spitalicesc ajuta pacientii sa ramana in siguranta pana cand starea lor de spirit se imbunatateste, in special in cazul gandurilor de suicid sau al tentativelor de sinucidere.
E posibil ca pacienti sa vi se para ca situatia in care sunteti nu are iesire, ca nu sunt solutii sau ca nu veti ajunge niciodata la vindecare. Statisticile spun ca daca cereti ajutor medical si daca urmati tratamentele recomandate va puteti recupera. Unii se recupereaza in intregime. Altii pana la un nivel functional. Asadar, merita stradania.