Poti sa-ti tratezi afectiunea la psiholog online

psiholog online

In ultimii ani au aparut si s-au raspandit rapid serviciile de psiholog online. Si e foarte bine ca e asa, pentru ca reprezinta o mana de ajutor intinsa catre toti cei care au nevoie. Sunt situatii in care o persoana afectata de tulburari psihologice nu se poata deplasa la cabinetul specialistului saptamanal. Poate ca in zona in care locuieste persoana nici nu sunt astfel de specialisti. Sau poate sunt, dar costurile sunt mari. Exista si situatia in care persoana afectata este la lucru multe ore pe zi si nu poate ajunge la cabinet sau se teme sa nu fie judecata de societate si sa aiba de pierdut anumite avantaje (un job bun, aprecierea celor din jur, etc.). Pentru toate aceste situatii e indicat sa apelezi la serviciile de psiholog online.

Terapia online e la fel ca cea de la cabinet?

Da, procedura de lucru este aceeasi. Deci si rezultatele sunt aceleasi. Singura diferenta este ca apelezi specialistul din confortul casei tale, via internet (Skype). Fiind mai relaxat, sansele sa fii mai receptiv la mijloacele terapeutice sunt mai mari. Practic, scurtezi durata procesului tau de recuperare. Pentru ca esti deja conectat la internet ai acces la materiale informative despre boala de care suferi. Poti sa gasesti grupuri online de suport. Beneficiezi oricand de interactiune cu psihoterapeutul tau – nu doar in cadrul sedintelor programate. Uneori, in cadrul procesului de recuperare primesti niste “teme” de facut care sa te ajute sa intelegi mai bine situatia in care te afli si cum trebuie sa reactionezi. Mijloacele online de interactiune te fac sa fii mai eficient si in aceasta privinta.

Ce boli se trateaza la psiholog online?

Majoritatea bolilor atat de rapandite in acest moment: atac de panica, anxietate, depresie, fobii, insomnii, tulburarea bipolara si obsesiv compulsiva, tulburarile logopedice si multe altele. Terapia online este un avantaj, nu un handicap asa cum este uneori privita. Romanii sunt reticenti la interactiunea cu psihiatri, psihologi, psihoterapeuti si chiar cu un psiholog online pentru ca inca traiesc cu perceptia ca daca apeleaza la serviciile lor sunt considerati nebuni. De fapt, nebunia este cu totul altceva. Bolile enumerate mai sus din spectrul emotional sunt ca oricare altele. Cand te doare stomacul te duci la medic, nu? Dar cand ai o durere in suflet, unde te duci? Ar trebui ca populatia sa renunte la aceste preconceptii care nu fac decat rau celor care deja sufera din cauza unei probleme si au nevoie mare de ajutor.