Tulburari grave ale personalitatii de Otto F. Kernberg

Cartea de fata este una de referinta pe plan international. Ea se adreseaza in special celor implicati in tratarea persoanelor cu tulburari de personalitate, in situatii severe si complexe – psihologi, psihiatri, clinicieni, cercetatori – dar poate fi de mare ajutor si familiilor celor afectati de aceste boli pentru ii ajuta sa inteleaga mai bine situatiile in care se afla cei dragi ai lor. Nu este chiar o carte accesibila nespecialistilor, dar cu siguranta exista motive intemeiate pentru a fi citita. Cei interesati vor fi bine directionati catre informatii de ajutor si cu siguranta vor stii sa le aprecieze.

In carte sunt prezentate mai multe instrumente de dignosticare, tehnici de terapie pentru cazuri severe, in mod nuantat si cu exemple clinice, sinteze si teorii, catalogari ale tulburarilor mentale la granita dintre nevroza si psihoza. Cartea este una practica dar include si paragrafe si notiuni teoretice in domeniu de mare ajutor cercetatorilor si clinicienilor. 

Cei care trateaza pacienti cu afectiuni mentale severe stiu cat de greu este sa gestioneze fiecare situatie in parte. Familiile celor afectati sunt si ele constiente de dificultatile de tratare dar si de relationare cu pacientul. Cu siguranta si pacientul isi doreste o diagnosticare si tratare rapida si precisa. Aceasta carte este un instrument de lucru, de mare ajutor pentru toti cei implicati. Autorul este o personalitate cunoscuta si apreciata in plan international cu experienta in domeniu ale carui recomandari si cercetari merita sa fie luate in considerare.

Cartea poate fi comandata de aici.