Tulburările alimentare se vindecă. Hai să vezi cum

tulburările

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px|” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0|” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_margin=”0|||” custom_padding=”0|||”]

 

 

De când mă știu mi-am dorit să fiu slabă. Slabă de tot! Dar tulburările de alimentație m-au afectat. 

Poate din cauză că am fost un copil rotunjor și de câte ori mă vedea vreun cunoscut al părinților îmi spunea „dolofana”.

Ei mă răsfățau atunci, dar…

Cuvântul ăsta s-a transformat treptat într-o etichetă pe care am urât-o.

Am încercat să mănânc mai puțin, gândindu-mă că poate așa voi slăbi și voi fi și eu ca celelalte fete.

Dar în loc să slăbesc m-am îngrășat și mai mult. Am trecut din diete în diete și din medicamente în medicamente.

Am făcut și sport o vreme dar nu m-a ajutat. Antrenorul mi-a spus că părinții mei trebuiau să se ocupe de problemele alimentare și de greutate când eram mai mică.

Acum e cam târziu ca să mai aibă efect.

Asta m-a descurajat rău: chiar să nu mai am nicio șansă la o viață normală? Ajutooor!

Vreau să ma bucur și eu de viață, nu să mă chinui mereu cu tot felul de diete și tratamente.

 

 

TULBURĂRILE ALIMENTARE

În căutarea unei vieți normale 

 

 • Ai ținut toate dietele pe care ți le-a recomandat medicul
 • Le-ai ținut și pe cele pe care nu ți le-a recomandat nimeni
 • Ai încercat pastile de tot felul, unele chiar riscante pentru viața ta
 • Ai încercat ceaiuri – nici nu mai știi de câte feluri
 • Ai testat tot felul de remedii exotice dar și unele tradiționale
 • Te-ai dus și la sala de sport, la aerobic și la jogging
 • Ai obosit să vezi că lumea te evită din cauză că ai o problemă alimentară
 • Te-ai însingurat, nu mai ai prieteni – nu te mai plac!
 • Părinții și frații sunt mereu cu ochii pe tine

 

Cel mai probabil suferi de tulburări alimentare – afecțiuni care îți dau viața peste cap și te lasă cu o acută nevoie de normalitate. 

 

 

Tulburările alimentare

 

Debutează pe nesimțite.

Poate la o masă în familie. Poate la vreo petrecere cu colegii sau prietenii. Poate că într-o dimineață te trezești și dai iama la frigider și oricât ai mânca nu ai senzație de sațietate. În lipsa ei nu mai știi când să te oprești.

Crezi că e doar o pasă mai proastă dar că o să revii la felul tău de a te hrăni. Dar când îți spui asta deja durează de câteva săptămâni sau poate chiar luni.

N-au observat părinții. N-au observat prietenii.

Tu știi că ceva nu e chiar cum ar trebui dar te minți că totul e OK. Până la urmă ești și tu om și cantitatea de mâncare pe care o consumi variază ocazional.

Gata! Ai înțeles…

Poate că ai avut vreun consum mai mare de energie la școală.

Toate nopțile nedormite din perioada tezelor sigur te-a dat peste cap.

Poate ai fost stresată și ai compensat starea emoțională cu confortul alimentar suplimentar.

Poate ai folosit mâncarea pe post de bandaj pentru sufletul tău în vreo problemă cu prietenul tău…

 

POATE… POATE… POATE! 

Atâtea posibile cauze încât nu mai știi nici tu cu exactitate ce să crezi.

Nu aștepta până reușești să te lămurești, pentru că riști să te afunzi în această problemă.

Cere ajutor!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Iată ce spun cei care au scăpat de această problemă:

[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Corina, Bucuresti” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” background_color=”#f5f5f5″ background_layout=”light” text_orientation=”left” portrait_url=”https://www.terapiastrategica.ro/wp-content/uploads/2015/04/10354686_10150004552801856_220367501106153455_n.jpg” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Timp de 5 ani am avut un serviciu cumplit.  Ti se dadea pauza numai ca sa mananci. Si pentru ca asta era singura portita, de cate ori eram rupta de oboseala si de stres le spuneam sefilor ca ma duc sa mananc. Si asta faceam. De cateva ori pe zi. Nu-mi era foame propriu zis, mancam de stres. Si pentru ca numai asa puteam sa-mi trag sufletul. In anii astia am pus pe mine 20 si mai bine de kilograme. Era groaznic. Am demisionat intr-un tarziu si am inceput un proces indelungat de transformare. Am primit ajutorul potrivit si sunt recunoscatoare pentru asta.

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Bogdan, Bucuresti” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” background_color=”#f5f5f5″ background_layout=”light” text_orientation=”left” portrait_url=”https://www.terapiastrategica.ro/wp-content/uploads/2015/04/10354686_10150004552801856_220367501106153455_n.jpg” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Am fost un copil ceva mai grasut decat mi-ar fi placut dar parintii nu se ocupau de mine iar eu singur nu stiam ce pot sa fac. Asa ca am continuat sa petrec mult timp la computer. Pana pe la 17 ani am fost diagnosticat cu diabet si s-a speriat toata lumea. Inclusiv eu. Imi doream sa slabesc, dar de data asta am slabit mult si subit. Am ajuns curand in extrema cealalta: sa vreau sa mai pun cateva kg la loc si nu mai puteam. Sunt sub tratament cu diabetul dar mi-a trebuit terapie pentru problema mea mai veche cu alimentatia si recuperarea.

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dacă vrei

 • rezultate vizible încă de la prima şedinţă
 • rezolvarea foarte rapidă a situației (numărul mediu de ședințe este 7)
 • o terapie personalizată pe problemele tale
 • să nu iei medicamente care să îți afecteze organismul

 

Mă numesc Simona Jeles (psiholog şi psihoterapeut) şi îţi propun să găsim împreună, cu ajutorul Terapiei Scurte Strategice, soluţii aparent simple la majoritatea problemelor care te frământă.

Terapia Scurtă Strategică este un proces terapeutic conceput specific de către un terapeut pentru un pacient, care se confruntă cu o dificultate, căreia nu îi poate găsi singur soluția potrivită. Sunt eliminate comportamentele dăunătoare și se lucrează la construirea unei noi realități personale și interpersonale. 

 

Terapia Scurtă Strategică

Nu este interesată de teorii despre normalitate sau patologie și nu e necesară descoperirea cauzelor problemelor prezente.

Terapia aceasta se concentrează pe soluții personalizate pentru pacient, astfel că rezultatele nu întârzie să apară. Soluțiile noi vor rezolva problemele vechi, chiar și atunci când sunt recurente sau au fost deja încercate mai multe feluri de terapii. 

Rezolvarea prin Terapia Scurtă Strategică este de durată și are rezultate chiar de la primele ședințe. 

 

 

[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Sorina, Buftea” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” background_color=”#f5f5f5″ background_layout=”light” text_orientation=”left” portrait_url=”https://www.terapiastrategica.ro/wp-content/uploads/2015/04/10354686_10150004552801856_220367501106153455_n.jpg” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Acum stiu ca am facut o prostie, dar atunci credeam ca o sa ma ajute sa fiu supla ca toate prietenele mele. Am luat la gramada pastile, ceaiuri si am mers si la sala. As fi facut orice ca sa incap in rochia pentru balul de absolvire. Atat de tare mi-am socat organismul ca am ajuns la spital. Acum a trecut pericolul dar a trebuit sa fac terapie de recuperare. Si mai ales sa inteleg ce s-a intamplat cu mine de-am ajuns la colaps.

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Beneficiile terapiei:

 • vei putea să evaluezi corect necesarul alimentar

 • vei putea să renunți la o parte din medicația actuală

 • vei putea să scapi de grija permanentă care te împiedică să te bucuri de viață

 • vei găsi căi sănătoase prin care să îți reglezi treptat greutatea

 • vei vedea că poți face lucruri minunate cu darurile tale 

 

Te aştept în cabinetul meu, într-o atmosferă destinsă, să redescoperim împreună, că viaţa are o mulţime de culori şi că merită trăită clipă de clipă.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Pentru programări completează formularul de mai jos

sau sună la numărul de telefon: 0721-79-79-81

[ninja_forms id=1] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://www.terapiastrategica.ro/wp-content/uploads/2015/06/dark_background_2-wallpaper-1920×1080-e1436561494101.jpg” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”on” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Imagine” global_parent=”496″ src=”https://www.terapiastrategica.ro/wp-content/uploads/2015/04/geta_web3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” global_parent=”496″ background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Psiholog și psihoterapeut Simona Jeles

 

 • Licenţiată în Psihologie şi Sociologie din anul 2000
 • Atestat în consiliere psihologică şi psihoterapie eliberat de Colegiului Psihologilor din România din 2014
 • Master în Psihoterapie Scurtă Strategică 2012 – 2014, susţinut de către Asociaţia de Terapii Scurte Strategice din România în colaborare cu Şcoala de Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo Italia;
 • Formare în Psihoterapie orientată pe resurse şi soluţii 2013-2014;
 • Formare în Psihoterapie Colaborativă 2013-2014
 • Formare ca mediator, înscrisă în Tabloul Mediatorilor din România şi la Consiliul de Mediere 2013-2014
 • Formare în Tehnici Avansate în Mediere, alături de specialişti din W.DC. SUA. Formare ca trainer 2014
 • Coordonator al proiectului – CUM SĂ FII ŞI TU UN BUN MEDIATOR 2014 – 2015
 • Trainer în cadrul proiectului – METODE ŞI TEHNICI DE SOLUŢIONARE A CONFLICTELOR ÎN MEDIUL SCOLAR 2014 – susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 Colegii şi Şcoli Gimnaziale din Bucureşti

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Psihoterapeut și psiholog Simona Jeles

Adresă cabinet

Str. Popa Nan nr. 30 sector 2 București

Telefon: 0721 79 79 81

Email: simona.jeles@terapiastrategica.ro

Site: www.terapiastrategica.ro

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]