Terapia individuala
Psihologul este ajutor de nadejde in multe situatii delicate din viata, mai ales in aceasta perioada grea din atat de multe motive. E dificil sa ne adaptam la situatiile noi, ne lipseste energia si creativitatea. Suntem intristati, nemultumiti si simtim ca viata noastra nu va mai fi niciodata cum a fost. Nu mai avem performante la locul de munca si asta ne ingrijoreaza, pentru ca pierderea locului de munca ne influenteaza viata atat noua cat si celor dragi. Ne e greu sa ne raportam la familie, la rude, la prieteni din cauza distantarii sociale – alta problema care se adauga la lista de mai sus. Trecem prin traume de tot felul in prezent sau ne dorim sa ne recuperam din unele care preseaza pe trecutul nostru. Ne-ar prinde bine sa ne debarasam de dependente, sa putem face schimbarile care se impun in viata noastra…
Dar cine sa ne calauzeasca in toate acestea? Cine sa ne ajute, sa lupte mereu de partea noastra si sa nu ne lase niciodata la greu?
Psihoterapia individuala
Psihoterapia individuala vine sa raspunda la toate aceste nevoi. Este modalitatea prin care pacientul cere ajutor si-l primeste de la psihoterapeut. In timpul sedintei, psihoterapeutul isi dedica timpul si intreaga atentie pacientului si situatiei sale. La cabinet pacientii isi regasesc linistea, se redescopera pe sine, se pot analiza obiectiv atat verbal cat si nonverbal. Dau glas gandurilor, emotiilor si senzatiilor pe care, cel mai probabil, le-au reprimat pana atunci. Vorbesc liber, pentru ca stiu ca psihoterapeutul se afla langa el sau ea ca sa-i ajute sa se elibereze de poverile sufletesti, sa inteleaga motivele pentru care au ajuns intr-un anume impas, sa puna la cale moduri practice de recuperare si sa-i ajute sa se echipeze in combaterea bolii atat in prezent cat si pe viitor.
Iata cateva motive concrete pentru care oamenii cer ajutorul unui psihoterapeut in cadrul psihoterapiei individuale
- Probleme de identitate, de autocunoastere si stima de sine
- Gestionarea stresului, furiei si anxietatii
- Recuperarea din diverse forme de depresie si panica
- Dificultati de comunicare si relationare cu familia, colegii, prietenii
- Tulburari de comportament
- Recuperarea din traume de diverse intensitati
- Depasirea unor dificultati profesionale
- Redescoperirea bucuriei de a trai si de a fi creativ
- Gestionarea schimbarilor care apar in viata
De ce sa apelez la psihoterapia scurta strategica?
Psihoterapia scurta strategica este o forma de recuperare rapida a pacientilor. Adica nu este necesar sa mergi ani de zile la psiholog asa cum se intampla cand se aplica alte forme de recuperare. Majoritatea situatiilor se pot rezolva in mai putin de 2 luni. Psihoterapia scurta strategica se concentreaza pe solutii personalizate, special concepute pentru fiecare persoana care cere ajutor si pe echiparea acesteia pentru viitor. Implicarea este totala de ambele parti, iar reusita este garantata.