Psiholog online / psihoterapie online. O solutie pentru cei care nu se pot deplasa la cabinete

Psiholog online

Datorita cresterii exponentiale a bolilor psihologice a crescut si cererea de servicii oferite de specialistii in domeniu. Atunci cand pacientii te cauta si iti spun ca nu au posibilitatea sa se deplaseze la cabinet, incerci sa gasesti solutii. Sa le dai o mana de ajutor. Astfel a aparut serviciul psihoterapie online / psiholog online. Sau mai exact, serviciile de consiliere psihologica oferite pacientilor via internet, indiferent unde s-ar afla acestia. Procesul de consiliere este similar cu consilierea fata in fata. Singura diferenta este medierea tehnologica.

 

De ce este util un psiholog online?

 

  • N-ai alta solutie. Daca locuiesti intr-o localitate mica in care nu exista cabinet psihologic dar tu ai nevoie de ajutor, ce faci? Ceri ajutor la un psiholog online. Sa nu fie nevoie sa te deplasezi sute de km, periodic.
  • Economisesti timp, efort, bani. Un pacient care trebuie sa mearga saptamanal la terapie consuma mult timp cu deplasarea. Si de fiecare data sunt niste costuri (ex. Benzina la masina, etc.). Pune deoparte nu doar o ora cat e sedinta cat si durata drumului dus-intors. Cu ajutorul unui psiholog online castigi timp pentru tine – pentru odihna, pentru a-l petrece cu cei dragi ai tai. Nu mai exista costuri ale deplasarii, pentru ca sedinta cu un psiholog online foloseste conexiunea internet care exista deja in casa.
  • Ai nevoie de alta opinie. Atunci cand apelezi la un psiholog online, inseamna ca ai acces la internet. Si acestuia ii este usor sa te directioneze catre resurse medicale care sa te ajute sa-ti intelegi boala. Afli de ce anume sa te feresti, care sunt factorii care o agraveaza, la ce anume esti vulnerabil si inca multe lucuri de mare folos in recuperarea ta.
  • Nu te mai expui public. In Romania inca exista mitul care spune ca daca te duci la psiholog atunci probabil ca esti nebun. Daca ai un diagnostic de boala psiho-emotionala judecata publica te pandeste mereu (acasa, la munca, la scoala, in bloc, etc.). De ce sa-ti complici viata? Poti sa ceri ajutor fara ca toata lumea acesta sa afle ceva despre suferinta ta. Sa te faci bine, fara ca ei sa stie ca ai fost vreodata bolnav(a). Desigur, nu faci din asta un secret, pentru ca poti ajunge la o impovarare suplimentara dar nici nu mai esti prilej de judecata pentru oricine.
  • Sunt situatii in care pacientul are nevoie de recuperare emotionala dupa o trauma fizica (ex. accident de masina) si poate ca se afla intr-un scaun cu rotile. Daca are conexiune la internet, poate interactiona cu un psiholog online.
  • Pastrezi mereu legatura cu specialistul. Fiecare pacient are momente grele. Momente in care i-ar prinde bine o mana de ajutor. Unii n-au nici macar o vorba buna de la cei dragi, daramite o interactiune instant cu specialistul cu care lucreaza. Un psiholog online este activ si pe platformele de socializare. Poti cere ajutor instantaneu printr-un mesaj – si vei stii cum sa te confrunti cu situatia specifica prin care treci. Lucrul acesta previne recaderile, stii ca ai mereu cui sa ceri ajutor cand ai mare nevoie de el.

Cere ajutor

Daca esti o persoana suferinda sau ai pe cineva drag afectat de vreo boala psihologica, cere ajutor la cabinetul de psihoterapie scurta strategica Simona Jeles. Poti beneficia de servicii de consiliere fata in fata sau de psiholog online, dupa cum doresti. Primesti ajutorul de care ai nevoie la tarife decente. Ai posibilitatea de rezervare a sedintei si de plata online cu cardul. Dupa o prima sedinta vei vedea ca merita efortul. Si ca esti mai aproape de recuperarea pe care ti-o doresti.

 

Programează-te ONLINE

 

Actualizare 2022

Au trecut cativa ani de la cele scrise mai sus si a devenit necesar un update, pentru ca unele lucruri s-au schimbat. Trebuie sa recunoastem ca pandemia, izolarea si dorinta de a ne continua vietile cat mai normal posibil, ne-a obligat sa ne adaptam la o noua realitate.

Psihoterapia online a devenit o normalitate, pentru ca interactionam mai mult in mediul online: lucram de acasa, ne facem cumparaturile de acasa, facem scoala de acasa, cerem ajutor medical de acasa. Internetul care este larg raspandit si numeroasele aplicatii de comunicare au usurat mult situatia noastra cotidiana. Nu ne mai sperie psihoterapia online, nu mai avem rezerve ca in anii trecuti. Ne-am adaptat, am invatat si ne-am utilizat toate posibilitatile pentru a merge mai departe.

S-a dovedit ca psihoterapia online e la fel de eficienta ca cea fata in fata
In ultimii 2 ani cercetatori din mai multe state europene (dar nu numai ei) au studiat atent eficienta psihoterapiei online atunci cand vine vorba de depresie, anxietate, atac de panica, dependente, stres, etc. Munca terapeutului si efortul pacientului sunt aceleasi indiferent ca psihoterapia are loc la cabinet fata in fata sau are loc online. Singura exceptie o face tratarea persoanelor cu ganduri de suicid, caz in  care este recomandata psihoterapia fata in fata.

Limitele si posibilele dificultati in psihoterapia online
Chiar daca persoanele cu o afectiune psihologica pot apela la psihoterapia online in proportie de 99℅, sunt si exceptii. Putine, e adevarat. Conteaza mult afectiunea si dizabilitatile pacientul. Daca pacientul necesita interventie fizica imediata pentru a fi ajutat (tentativa de suicid) sau daca nu aude/nu vorbeste, etc. Si persoanele cu dizabiliati pot avea suferinte psihologice si deci au mare nevoie de ajutor. In astfel de situatii trebuie gasita o solutie personalizata. O alta limita poate fi de natura tehnica, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Dar si ele pot fi ajutate tehnic de cineva din familie asa incat sa poata interactiona online cu psihoterapeutul.

Pacienti care nu pot primi ajutor decat online din motive intemeiate
Sunt situatii in care pacientii nu se afla in tara si au nevoie de psihoterapeuti cu care sa vorbeasca in limba lor materna. E o problema de confort sufletesc. Altii pacienti pot avea neputinte fizice, traume si sechele in urma unor accidente. Pentru ei psihoterapia online este un ajutor deosebit de apreciat.

Beneficiile psihoterapiei online sunt clare
Psihoterapia online intinde o mana de ajutor multor pacienti care altfel ar ramane netratati, nerecuperati psihic si care s-ar chinui tot restul vietii lor, pentru ca problemele acestea nu trec de la sine. Psihoterapia online este mai ieftina si mai confortabila, foloseste mijloace existente, cotidiene. Este eficienta in 99℅ din cazuri. Iar in 1℅ exceptii poate fi folosita ca mijloc alternativ.

Desigur ca e foarte important psihoterapeutul la care cereti ajutor si metoda terapeutica folosita. Cereti recomandari despre specialist si cabinet, verificati daca persoana este autorizata sa va acorde ajutor. La cabinetul de psihoterapie scurta strategica gasiti un specialist cu experienta, cu rezultate bune in recuperarea pacientilor, cu autorizare si certificare in mai multe specializari. Iti sta la dispozitie pentru orice problema ai avea de rezolvat, pentru orice nelamuriri sau intrebari ai putea avea.

 

Programează-te ONLINE