Psihologul intre Credinta si Viata. Sa invatam cand sa actionam si cand sa asteptam

psihologul

Psihologul va indeamna la actiune. Sunt situatii cand e recomandat sa astepti si sa te rogi. Sunt si altele cand chiar tu ca pacient trebuie sa faci ceva foarte concret. E necesara multe pricepere si intelepciune ca sa alegi exact ce-ti trebuie. 

Auzim de multe ori oameni care isi indeamna semenii, suferinzi, sa se duca la Biserica. Sa se roage si sa participe la diverse slujbe pentru a se vindeca.

 

Psihologul recunoaste: Rugaciunile si Credinta Ajuta

S-a dovedit stiintific ca in randul oamenilor credinciosi rata de vindecare este mai mare decat in cazul ateilor. Dar nu intotdeauna poti lasa toate aspectele bolii pe seama rugaciunii.

 

In tratarea majoritatii afectiunilor ce ne implica din punct de vedere sufletesc (anxietate, depresie, atacuri de panica, etc.) ar trebui sa conlucram strans cu psihologul si duhovnicul. In cazul in care pacientul are duhovnic.

 

Psihologul te poate ajuta sa iti pui in ordine gandurile. Iti poate oferi tehnici specifice pentru combaterea anumitor stari. Iti poate arata o situatie obiectiva a relatiilor pe care le ai cu lumea din jurul tau. Pe de alta parte, duhovnicul ar trebui sa te asculte. Sa te indrume in spiritul credintei tale.

 

Pentru a va demonstra cele spuse mai sus va redam mai jos o

Pilda din credinta crestina

Intr-o zi, s-au intalnit intr-o biblioteca trei crestini. Patrunsi de frumusetea cartilor pe care le citeau au ramas in bliblioteca cu mult dupa programul de inchidere. In timp ce discutau aprins despre ceea ce citisera peste zi, lumina s-a stins si au ramas in intuneric. Unul dintre ei zise:
– Hai sa ne rugam si poate Dumnezeu se va indura de cel care se roaga mai frumos si lumina se va aprinde.
Primul a spus o rugaciune foarte frumoasa dar camera a ramas in continuare in intuneric. Atunci, s-a rugat si al doilea. Rugaciunea lui era ca un cantec ceresc dar lumina a ramas tot stinsa. A inceput si cel de-al treilea sa-si spuna rugaciunea. Doar ca s-a ridicat de la masa unde se aflau cu totii, a plecat incet, pe intuneric spre intrare, a gasit tabloul electric, a schimbat siguranta si s-a intors. In timp ce el isi incheia rugaciunea, spunand „Amin!”, intreaga incapere a fost inundata de lumina. Apropiindu-se de prietenii sai le-a spus:
– Mai devreme citeam din Sfanta Scriptura. Cand s-a stins lumina eram tocmai la versetul care spune:

Mantuirea si rugaciunea nu stau in vorbe.