Coaching. Ce este si la ce iti foloseste?

Coachingul este un parteneriat intre specialist si clientii sai menit sa-i ajute pe acestia sa-si atinga potenialul pe care si-l doresc, fie in plan persona, fie in plan profesional. Este o asociere creativa cu un scop precis intre 2 sau mai multe persoane care lucreaza impreuna la depasirea unor obstacole, la gasirea unor cai reciproc acceptate pentru rezolvarea unor dificultati cu care clientul se lupta de ceva vreme si nu le poate depasi singur.

Prin coaching poti sa devii cel mai bun TU pe care l-ai dorit vreodata, poti corecta eficient dificultati in relatiile personale sau in cele profesionale. Un coach este un specialist care isi antreneaza clientul pentru a da tot ce are mai bun din sine. Il ajuta sa isi inteleaga inzestrarile native, ii ofera modalitati eiciente de depasire a problemelor si il insoteste pas cu pas pana la destinatia dorita. Dupa cum vedeti nici nu e de mirare ca este lamare cautare coachingul - pentru ca intr-un fel sau altul cu totii avem nevoie de el si de autorul unui specialist. 

 

Cum decurge o sedinta de coaching?

Este o discutie cel mai adesea informala intre speciaist si client prin care este identificata problema dupa care clientul este ajutat sa-si creeze propria viziune  a succesului, adica sa se vada pe sine intr-un viitor nu prea indepartat ca fiind stapan peste respectiva poblema. Sa-si dea seama si sa aiba incredere in propriile caitati ca poate depasi respectiva problema. El este ajutat sa-si gaseasca motivatia personala si sa faca un plan de actiune pentru a ajunge acolo unde isi doreste. Specialistul in coaching nu ofera sfaturi, el ajuta clientul sa-si descopere propriile cai si metode de a depasi problemele pe care le are. Isi sustine clientul sa se autodescopere si sa dea tot ce are mai mult in el pentru a implini viziunea propriului succes. 

 

Sunt mai multe tipuri de coaching?

Cu siguranta sunt mai multe metode de a sustine pe cineva intr-un proces creativ de autodescoperire. Dar ca principiu, coachingul poate fi concentrat pe gasirea unei solutii la o problema anume pentru care clientul cere ajutor. Mai poate fi coaching de natura holistica, atunci cand este vorba de schimbarea unui anumit aspect al vietii clientului dar care va avea impact in multe zone si va afecta mai multe persoane. Exista coaching centrat pe persoana atunci cand rezolvarea problemei consta chiar in punerea la treaba a abilitatilor pe care clientul le are deja. Sau poate fi vorba de coaching centrat pe actiune care urmareste atingerea unor obiective precum schimbarea unui comportament suparator. Indiferent care ar fi problema care va supara, cu siguranta exista o modalitate potrivita de coaching pentru fiecare. 

 

Descoperirea sinelui sau crearea unui sine pe care ti-l doresti

Cele mai multe persoane pe care le cunoastem spun adesea ca ele nu sunt inzestrate, ca n-au cine stie ce daruri native motiv pentru care nici nu pot spune ca au reusit in viata. Adevarul e ca toti avem daruri in anumite domenii dar cele mai multe raman o viata intreaga nedescoperite sau nepuse la treaba. Cu ajutorul unui coach profesionist poti descoperi care sunt darurile tale, cum te poti bucura de ele si de rezultate la care nici macar nu te-ai gandit pana acum. Sedintele de coaching reprezinta o investitie pretioasa in propria persoana. Vei avea motivatia unui nou inceput, vei avea incredere in darurile tale proaspat descoperite si, la orice varsta, in orice context, viata merita traita frumos. Cu bucurie, elan si energie. Reusita pe care ti-o doresti poate fi atinsa, trebuie numai sa faci un pas inainte ca s-o poti atinge. 

Coaching-ul exista pentru a te ajuta sa faci acest pas atat de important.