Ai o firma? Esti manager? Chiar iti trebuie coaching de business

Cand lucrezi intr-un mediu competitiv nu-ti permiti sa nu ai rezultatele scontate. O repetare a lipsei de performanta poate insemna chiar o catastrofa pentru firma sau cariera ta profesionala. Trebuie sa performezi si cateodata nu poti de unul singur. Ai nevoie de ajutor. Nu pentru ce nu esti in stare sa te descurci singur ci pentru ca se aduna foarte multe lucruri de facut si de facut bine si repede si nu exista timpul fizic necesar asa incat sa te implici in toate. Ai nevoie de o solutie la situatiile cotidiene asa incat sa poti reusi. Pentru asta e binevenit un coach de business, va fi ajutorul tau de nadejde. 

Buna organizare

Nu e deloc usor ca in fiecare zi sa te oganizezi bine. Sunt lucruri care depind de tine in mod direct dar si o multime de lucruri care depind de alte persoane din contextul tau profesional. Si totusi, trebuie sa faci fata. Un coach va putea analiza obiectiv situatia in care te afli si veti gasi impreuna cele mai bune solutii. Cateodata se modifica prioritatile, se schimba oamenii cu care lucrezi, se schimba termenele si proiectele, variaza fluxul financiar din firma, apar presiuni de diverse naturi – social, politic,  de mediu de afaceri sau de ramura economica. In toate aceste situatii dificile tu trebuie sa ai solutii pentru o buna organizare. Coach-ul va fi alaturi de tine cu recomandari obiective, iti va atrage atentia asupra lucrurilor care poate ca pana acum ti-au scapat si vei putea avea o viziune de ansamblu asupra intregii activitatii. 

Obiective clare si de durata

Nu e deloc usor sa lucrezi cu obiective si in orice situatie sa nu pierzi nimic din vedere. Trebuie sa stii exact ce vrei, ce e important pentryu tine, echipa, firma si munca pe care o faceti. Si cand in ecuatie apar variabile, probleme personale dau de mediu de afaceri este extrem de greu sa te mentii pe tine cu ochii pe prioritati daramite sa-i mai indrumi si pe altii. Un coach va stii exact care iti sunt prioritatile si te va ajuta sa nu ratezi nimic important. Atunci cand te vei abate de la lucrurile stabilite impreuna iti va spune iar cand nu vei stii ce anume sa faci ca sa-ti revii va fi aliatul tau. Ajutor de nadejde in orice situatie care poate sa apara si sa-ti influenteze capacitatea de munca, de organizare de pastare a obiectivelor. 

Mentinerea directiei de lucru

Nu e lucru usor sa mentii directia de lucru. Intr-o lume schimbatoare si plina de variabile situatia se poate schimba fundamental in numai cateva ore. Dar daca stii exact cine esti, ce vrei, cu cine lucrezi si ce anume e important pentru tine, firma si echipa atunci nu vei schimba directia dupa cum bate vantul. Un coach te va invata cum sa poti mentine directia, cum sa te impotrivesti lucrurilor care nu ti-ar produce decat daune si sa-ti poti gasi calea in mediul de afaceri care momentan este destul de tulbure (pandemia a schimbat multe lucruri). 

Analiza si imbunatatirea stilului manageral

Tu stii ce stil managerial ai? Daca nu, ar fi cazul sa afli. Un coach poate analiza obiectiv stilul tau managerial, va vedea cum anume te poti imbunatati si cum anume trebuie sa te raportezi la tine insuti, la oamenii cu care lucrezi, la situatiile care apar zi de zi si la lucrurile care nu depind de tine si pe care nu ai cum sa le controlezi. Pentru tine, afacerea ta si oamenii cu care lucrezi acestea chiar sunt lucruri importante. Nu e cazul sa le neglijezi. 

Fii lider, nu sef

Sunt multi sefi in lumea asta. Dar sunt putini lideri care deschid cai noi, care fac lucrurile altfel, care lanseaza idei noi si pe care oamenii lor ii urmeaza pana la capatul pamantului, cum se spune. Tu cum esti? Sef sau lider? Ai vrea sa fii un lider? Daca da, cu ajutorul unui coach poti deveni ceea ce nici tu n-ai stiut ca poti fi. Vei gasi solutii noi la probleme vechi si noi, vei fi uimit de tine si de noile tale capacitati. Iar atitudinea celor din subordinea ta se va schimba mult in bine. 

 

Dupa cum vezi, ajutorul unui coach de business este nepretuit. O sa spui ca sunt vremuri grele. Da, cu atat mai mult e nevoie de o schimbare. Nu trebuie sa-ti lasi afacerea sa ajunga pe marginea prapastiei pana sa iei masuri de redresare si corectare. Noi stim ca se poate, dar depinde de tine cat de mult iti doresti toate aceste lucrur. Te asteptam sa-ti faci programare la sedinte de coaching.