Terapia Scurtă Strategică, de ce să o alegi ca metodă de recuperare?

terapia

Destul de mulți oameni au îndoieli referitoare la rezultatele pe care le are Terapia Scurtă Strategică, mai ales datorită cuvântului “scurtă”.

Se face o confuzie între numărul de ședințe necesar pentru rezolvarea unei probleme și calitatea și durata rezultatului care se obține.

Mulți oameni sunt tentați să transforme propoziția (de altfel adevărată):

Lucrurile de calitate durează mult!  

– în –

Pentru un lucru de calitate avem nevoie de mult timp!

Doar că mintea umană este un pic diferită. Un exemplu:

 

 Mersul pe bicicletă

Am incercat să îmi învăț băiatul să meargă pe bicicleta cu două roți. M-am chinuit o vară întreagă cu explicații, cu ținut bicicleta de șa, cu roți ajutătoare. Degeaba!

Cu gândul că nu va învăța să meargă pe bicicletă niciodată, am renunțat.

A ajuns la bunici în acea vară și în doar o oră, cu ajutorul bunicului, mergea pe bicicletă.

Concluzii:

  1. Degeaba faci antrenamente și exerciții perioade lungi de timp. Dacă nu cunoști strategia (tehnica) potrivită nu vei reuși.
  2. Odată ce ai învățat un lucru, el rămâne fixat pentru toată viața (mersul pe bicicletă nu se uită)

Dacă mintea noastră realizează pentru câteva secunde cum să mențină starea de echilibru pe bicicletă va face acest lucru de fiecare dată când va fi nevoie.

De cele mai multe ori oamenii ajung la psiholog atunci când “strategiile” dobândite nu îi mai ajută să rezolve anumite probleme.

Scopul nostru este să rupem acest cerc vicios format din: soluţiile (strategiile) încercate şi problema/situaţia nerezolvată.

Astfel, încercăm într-un număr minim de ședințe să dezvoltăm împreună strategii noi care să vă ajute să rezolvați eficient problemele cu care vă confruntați.

 

Terapia Scurtă Strategică – ce trebuie să știți despre ea

  1. Terapia Scurtă Strategică nu face parte din categoria “terapiilor miraculoase”. Nu garantează rezultate în 100% din cazuri.

Se poate întâmpla ca strategiile aplicate să nu corespundă sau pur și simplu empatia psiholog – pacient să nu funcționeze.

Dar…

Ceea ce VĂ GARANTĂM este faptul că nu o să faceți o groază de ședințe după care să vă dați seama că sunteți în aceeași stare.

  1. Pentru ca o terapie să aibă succes trebuie să crezi în ea.

Primul pas în rezolvarea unei probleme psihologice este conștientizarea ei. Al doilea, și cel mai important, este dorința și credința că poți rezolva problema – singur sau cu ajutorul unui psiholog.