Coaching de cariera pentru adolescenti

Cariera unei persoane este un lucru important. Munca pe care fiecare o depune zi de zi trebuie sa-i produca bucurie nu sa o faca de nevoie sau pentru ca are nevoie de bani. Desigur ca aspectul financiar nu e de neglijat dar nu e nici singurul de luat in calcul. Aceasta munca trebuie sa foloseasca abilitatile native ale unei persoane. S-o ajute sa fie omul potrivit la locul potrivit. Dar aceasta este o performanta la care putini ajung fara ajutorul unui coach de cariera. Reusita se pregateste din timp asa ca daca aveti copii adolescenti acum e vremea potrivita sa consulte un coach.

Cum ii ajuta pe adolescenti un coach de cariera?

Cu ajutorul unui coach adolescentii afla cine sunt, ce abilitati native au, ce le place mai mult sa faca atunci cand vor deveni adulti. Ii ajuta sa dezvolte acele trasaturi de care in mod sigur vor avea nevoie in viata asa incat sa reuseasca. De asemenea, daca exista vreo piedica sau limitare, adolescentul este ajutat sa o depaseasca sau sa o cunoasca. Un coach de cariera ajuta adolescentul sa-si faca un plan de cariera si de dezvoltare personala. Sunt multe lucruri de invatat si de descoperit dar nu e vreme pentru toate asa ca adolescentul trebuie sa stie sa aleaga bine si din vreme.

De asemenea, acesta trebuie sa stapaneasca uneltele de lucru din viitoarea arie profesionala, sa fie familiarizat cu noutatile din acel domeniu si treptat sa capete si experienta prin perioade de practica. In final, dar nu mai putin important, adolescentul va fi invatat sa puna in valoare ceea ce este si stie sa faca asa incat la vremea potrivita sa aiba acces la locul de munca pe care si-l doreste.

Efort sustinut si rezultate pe masura

Coachingul presupune un efort sustinut din partea adolescentului dar si din partea coach-ului. Este importanta legatura de incredere si respect care se stabileste intre cei 2 pe durata consilierii. Dar rezultatele pot fi uimitoare, o recompensare pe deplin a eforturilor depuse. Un coach este un mentor pentru adolescenti, un ghid in hatisul profesional pe care il traversam, un tovaras pe drumul autodescoperirii si dezvoltarii personale. La care merita sa apelezi cu incredere.