Eram cumplit de obosită și de stresată.
Cum am ajuns în așa impas nici eu nu știu, pentru că mereu m-am străduit să fie totul ca la carte.
Lucram la aceeași firmă de 5 ani. Programul de lucru era mai lung decât normal, presiunea ierarhică era maximă, activitățile de zi cu zi ajunseseră să-mi displacă total, relațiile cu colegii erau tensionate pentru că toți eram obosiți.
Treptat sănătatea a început să șchiopăteze, relațiile cu familia și prietenii se deteriorau pentru că eu eram mereu la muncă. Și la muncă nu puteam să renunț pentru că erau la mijloc niște nevoi financiare acute.
Încercam să-mi găsesc alt job însă nu se uita nimeni la mine pentru că eram la vârsta critică. Așa că trăiam într-un cerc vicios în care stresul era la cote alarmante.
Ca să scap a trebuit să demisionez, dar ușor n-a fost. Am avut nevoie de un sprijin de nădejde.
STRESUL
Boala lumii moderne
- Simți că te doare în piept deși n-ai avut niciodată probleme cardiace
- Sunt zile când mănânci mult și zile când uiți să mănânci
- Nu poți să dormi și ocazional ai crampe musculare fără vreun motiv aparent
- Te doare capul des si intens, nu trece nici macar cu pastile
- Nu te poți concentra și dacă faci eforturi; nu poți învăța lucruri noi
- Ai uitat să te distrezi și să te relaxezi, ești mereu instristat(ă)
- Nu mai poți să dai randament în ceea ce faci, nu mai ești creativ(ă)
- Dormi prost, bei multă cafea, consumi multe țigări
Cel mai probabil suferi de tulburări provocate de stres – afecțiune care este atât de răspândită încât nu poți să nu o iei în considerare!
Stresul
Nu-l lăsa să facă ravagii și în viața ta
Stresul este greu de definit într-o propoziție, dar trebuie să vorbim despre el pentru că sunt afectați foarte mulți oameni. De la copii aflati în primele clase primare și până la proaspeți pensionari.
Fiecare dintre noi ne confruntăm cu o formă de stres.
Sunt specialiști care spun că există stres pozitiv și stres negativ.
Zic ei că stresul pozitiv este cel care te constrânge oarecum să te ții de un program zilnic, cel care te ajută să ai o rutină cotidiană. Și, într-adevăr, nu e deloc rău să ai o astfel de rutină.
Stresul negativ este acela care începe să dăuneze psihic și fizic, acela care se exercită asupra noastră ca o presiune neplăcută, ca o oboseală din care nu putem ieși prin forțe proprii.
Stresul este insidios.
Poți să recunoști cu ușurință că ești stresat când treci peste un examen, peste un interviu, când ai un hop de trecut în viața ta. Dar în condiții obișnuite nu ți se mai pare normal și de acceptat să fii stresat.
Tolerezi o vreme acest stres, după care începi să cauți soluții. Începi să lupți cu el. Cu mai mult sau mai puțin succes.
Problema e că nu sunt deloc șanse să scadă nivelul stresului pentru că viețile noastre își accelerează ritmul și sunt din ce în ce mai încărcate cu fiecare zi care trece.
Citim cărți, mergem la seminarii de gestionare a stresului, luăm pastile, bem ceaiuri, facem sport. Fiecare în combinația care i se pare mai potrivită.
Și totuși, extrem de puțini oameni scapă din chingile stresului.
Dacă și tu te-ai recunoscut în aceste rânduri, nu mai sta!
Cere ajutor!
Iată ce spun cei care au scăpat de această problemă:
Mirela, Bucuresti
Ani de zile m-am luptat cu stresul. Cel mai adesea ma consolam mancand ceva ce-mi placea mie sau cheltuind bani. Asta imi dadea o stare de bine pret de cateva ore. Dupa care, in ziua urmatoare stresul reincepea. Ajunsesem sa-mi doresc sa locuiesc in padure, sa uit de alergatura, galagie, programul nesfarsit de la munca, weekendurile ocupate mereu. Stresul merge mana in mana cu oboseala. Cand uiti sa pui odihna pe lista de prioritati e doar o problema pana cand te prabusesti stresat. M-a costat mult din punct de vedere financiar ca sa-i pun capat. Dar am reusit. Nu singura, cu ajutor.
Viorel, Bucuresti
Am ajuns in impas din cauza banilor. Am facut rata la banca pentru casa, pentru masina. Cand am luat imprumuturile imi mergea bine si credeam ca asa o sa fie mereu. Dar a venit criza si toate planurile mele au fost date peste cap. Am ramas fara serviciul meu cel bun, n-am mai avut cu ce plati ratele. Am fost haituit cu telefoane zi de zi timp de aproape 2 ani. De piatra sa fii si sa nu ajungi stresat in astfel de situatie. Normal ca si familia mea s-a chinuit. Adica s-a intamplat exact ce-mi era frica… Eu capul familiei n-am mai putut sa le port de grija. Pe langa stres, stima de sine a ajuns undeva in Groapa Marianelor… Am fost nevoit sa cer ajutor.
Dacă vrei
- rezultate vizible încă de la prima şedinţă
- rezolvarea foarte rapidă a situației (numărul mediu de ședințe este 7)
- o terapie personalizată pe problemele tale
- să nu iei medicamente care să îți afecteze organismul
Mă numesc Simona Jeles (psiholog şi psihoterapeut) şi îţi propun să găsim împreună, cu ajutorul Terapiei Scurte Strategice, soluţii aparent simple la majoritatea problemelor care te frământă.
Terapia Scurtă Strategică este un proces terapeutic conceput specific de către un terapeut pentru un pacient, care se confruntă cu o dificultate, căreia nu îi poate găsi singur soluția potrivită. Sunt eliminate comportamentele dăunătoare și se lucrează la construirea unei noi realități personale și interpersonale.
Terapia Scurtă Strategică nu este interesată de teorii despre normalitate sau patologie și nu e necesară descoperirea cauzelor problemelor prezente.
Terapia aceasta se concentrează pe soluții personalizate pentru pacient, astfel că rezultatele nu întârzie să apară. Soluțiile noi vor rezolva problemele vechi, chiar și atunci când sunt recurente sau au fost deja încercate mai multe feluri de terapii.
Rezolvarea prin Terapia Scurtă Strategică este de durată și are rezultate chiar de la primele ședințe.
Mioara, Vidra
Am inceput sa fiu stresata cand am vazut ca sotul meu s-a apucat de bautura. Tot greul familiei a cazut pe mine, pentru ca el era zi si noapte la bar in sat. M-au ajutat parintii ca stiau situatia, dar atat cat au putut si ei. Cand il prindeam treaz ii spuneam ca nu face bine, ca distruge familia, ca nu le e bine nici copiilor nu doar mie. Dar mereu se intorcea la bautura. Parca se insurase cu bautura. Parintii lui l-au dezalcolizare, mai cu forta asa. Iar eu am venit sa-mi tratez stresul si sa ma limpezesc la cap. Tare bine mi-a prins ca simteam ca nu mai pot.
Beneficiile terapiei:
-
vei putea să dormi corespunzator
-
vei putea să te alimentezi corect
-
vei putea să te concentrezi la treburile cotidiene
-
vei găsi putere să treci peste orice dificultate familială sau profesională
-
vei putea să îmbunătățești relațiile tale cu familia și prietenii
Te aştept în cabinetul meu, într-o atmosferă destinsă, să redescoperim împreună, că viaţa are o mulţime de culori şi că merită trăită clipă de clipă.
Nou
De acum te poti Programa ONLINE pentru sedinte de terapie la cabinet sau ONLINE (via Skype).
Pentru alte informatii si detalii sună la numărul de telefon: +4-0721-79-79-81.
- Licenţiată în Psihologie şi Sociologie din anul 2000
- Atestat în consiliere psihologică şi psihoterapie eliberat de Colegiului Psihologilor din România din 2014
- Master în Psihoterapie Scurtă Strategică 2012 – 2014, susţinut de către Asociaţia de Terapii Scurte Strategice din România în colaborare cu Şcoala de Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo Italia;
- Formare în Psihoterapie orientată pe resurse şi soluţii 2013-2014;
- Formare în Psihoterapie Colaborativă 2013-2014
- Formare ca mediator, înscrisă în Tabloul Mediatorilor din România şi la Consiliul de Mediere 2013-2014
- Formare în Tehnici Avansate în Mediere, alături de specialişti din W.DC. SUA. Formare ca trainer 2014
- Coordonator al proiectului – CUM SĂ FII ŞI TU UN BUN MEDIATOR 2014 – 2015
- Trainer în cadrul proiectului – METODE ŞI TEHNICI DE SOLUŢIONARE A CONFLICTELOR ÎN MEDIUL SCOLAR 2014 – susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 Colegii şi Şcoli Gimnaziale din Bucureşti
Psihoterapeut și psiholog Simona Jeles
Adresă cabinet
Str. Popa Nan nr. 30 sector 2 București
Telefon: 0721 79 79 81
Email: simona.jeles@terapiastrategica.ro
Site: www.terapiastrategica.ro