3 trucuri pentru o relatie mai buna

De ce functioneaza unele relatii – in timp ce altele ajung la esec? Situatia se poate reduce la trei abilitati critice, spun specialistii. In cadrul unui studiu, majoritatea oamenilor care au raportat o buna comunicare si cunoastere a partenerului,  precum si aptitudini sociale solide au recunoscut ca sunt factori importanti atunci cand vine vorba de satisfactia in relatii (cuplu). Pare destul de simplu, nu? Uneori sunt simple lucruri care sunt trecute cu vederea.

1. Comunicati

Imbunatatește-ti abilitatile de comunicare ascultand in mod activ. Daca partenera ta spune „poti sa iei tu lapte?”, Nu spune „OK”. Reflecta intrebarea ei spunand: „Am retinut. Nu vin acasa fara el”. Arata ca ai inteles ce ti-a spus, spune autorul studiului.

2. Cunoaște-ti partenerul

Femeile pun accentul pe legatura sufleteasca, spune Epstein, așa ca este deosebit de important ca ele sa se simta aproape de voi. Trebuie sa stii multe despre ele: cum le place sa bea cafeaua, unde se vad peste 5 ani, etc. E important sa vada ca aveti aceleasi prioritati, scopuri si vise. Si asta e lucrul care salveaza o relatie si o casnicie.

3. Da-ti seama cand trebuie sa renunti

Multe certuri majore pornesc de la subiecte sensibile – bani, munca si planificare pentru viitor, spune Epstein. Daca nu va descurcati singuri cu aceste lucruri, cereti ajutor de specialitate. Puteti sa culegeti informatii importante de la colegi de serviciu, parinti, prieteni. Cereti sfaturi si invatati din ele. Daca nu esti sigur ca ai dreptate, renunta sa mai argumentezi pentru ca esti pe o cale gresita. Chiar si atunci cand ai dreptate trebuie sa-ti aduci aminte ca e mai importanta relatia dintre voi decat sa ai mereu dreptate.

Suntem fiinte relationale si deci relatiile sunt importante. Fie ca sunt unele apropiate, precum cele de familie, fie ca sunt unele mai departate precum colegii si prietenii, e necesar sa le dam importanta cuvenita si sa prioritizam lucrurile in asa fel incat ele sa functioneze bine.