Cupluri, cereti ajutorul unui psiholog! Nu lasati familiile sa se destrame

cupluri

E stiut faptul ca rata divorturilor este ingrijoratoare. Durata medie a unei casatorii este de 13 ani, spun unele statistici. Asta inseamna ca putini ajung la batranete impreuna, in conditii bune. Ei sunt acei batranei simpatici care se tin de mana plimbandu-se prin parc. Multe alte cupluri se destrama cu repeziciune. Ce ar trebui sa faci atunci cand iti dai seama ca ai probleme?  

 

Probleme diverse, o singura solutie

Majoritatea cuplurilor isi dau seama destul de repede ca au probleme, dar nu fac ceva constructiv. Isi consuma mare parte din timp certandu-se, evitandu-se, vaitandu-se de celalalt pe la toate rudele si cunostintele. Toata lumea ajunge sa stie problema respectivului cuplu mai putin partenerul “vorbaretului”.

In alte cupluri pur si simplu se tace. Se tace de dragul copiilor. Ca nu au unde in alta parte sa se duca sa locuiasca. Nici nu indraznesc sa mentioneze cuvantul divort. Mai sunt si alte cupluri care se grabesc sa faca actele de divort. Si chiar ajung sa divorteze inainte sa incerce sa-si rezolve problemele. Pentru ca un divort nu rezolva problemele existente, doar initiaza altele.

Extrem de putine cupluri ajung la psiholog sau la psihoterapeut pentru terapie. Dintre ele, multe sunt uimite sa vada cat de simplu se pot rezolva problemele care i-au impins catre divort.

 

Psihoterapie pentru cupluri

Un bun specialist identifica rapid problemele care se petrec intr-un cuplu, indiferent de natura lor. Dupa aceasta trebuie sa le discute cu cei doi si sa puna la cale impreuna o solutie de iesire. E necesara cooperarea tuturor pentru ca acele probleme sa se rezolve. Dar daca acest lucru se petrece, situatia cuplului se imbunatateste vizibil. Totusi, de ce nu merg mai multe cupluri la psiholog sau psihoterapeut? Este impamantenita ideea ca la psihoterapeut se duc numai nebunii iar ei nu se recunosc astfel. E posibil sa nu cunoasca niciun terapeut sau sa nu indrazneasca sa-i bata la usa. De asemenea, e posibil ca unele cupluri sa aiba probleme cu banii si din cauza aceasta sa aiba piedici. Dar, cine doreste solutii, le gaseste.

Ideal este sa nu lasi lucrurile sa se inrautateasca de asa maniera incat sa nu mai ai cale de intoarcere. De la primele semne, cereti ajutor! Este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru voi si familia voastra.