5 lucruri care iti strica relatia cu partenerul (II)

relatia

Continuam in aceste randuri sa analizam lucrurile care sunt daunatoare in relatia cu partenerul si care ar trebui corectate cat mai curand asa incat sa nu ajungeti la dificultati semnificative.

Lipsa profunzimii spirituale

Atunci cand doua persoane decid sa se implice intr-o relatie de lunga durata, cu siguranta se bazeaza pe o multime de lucruri pe care le au in comun dar recunosc si diferentele dintre ei. E bine ca, in timp, fiecare sa se ocupe de corectarea propriilor trairi si de sincronizarea eficienta cu partenerul. De exemplu, rabdarea, profunzimea spirituala, autoanaliza, etc. Daca nu se intampla asa, partenerii se distanteaza, incep sa se certe din lucruri mici, sa nu mai petreaca timp de calitate impreuna.

Lipsa pasiunii in relatia intima

Intimitatea dintre parteneri e importanta si nu se rezuma numai la activitatea sexuala. Aproprierea profunda dintre doua persoane le intareste relatia de casatorie, incep sa reactioneze ca o singura persoana, sa stie fiecare la ce sa se astepte de la partener intr-o anumita situatie. Se cunosc mult mai bine. Si asta e benefic pentru toata lumea. Fiecare are momente de epuizare si dezinteres, inclusiv fata de partener, dar daca iei o decizie sa-ti concentrezi atentia pe partener si sa-i arati afectiune si sprijin, sigur se inteteste si pasiunea. Astfel dragostea se pastreaza vie, ca in prima zi a casatoriei voastre.

Banuielile la adresa partenerului

Se presupune ca daca esti casatorit(a) cu o persoana ai incredere in ea. Permanenta neincredere, verificare a fiecarui pas, intrebarile insistente si dorinta de a stii tot ce face atunci cand nu e cu tine, este extrem de obositoare pentru ambele parti. Si foarte daunatoare pentru relatia voastra. Nu mai e vorba de incredere ci de neincredere, de gelozie, de control. Opreste-te! Acorda-i incredere partenerului de viata, chiar si daca exista riscul sa te minta sau sa te insele. Dragoste cu forta nu se poate. Ai rabdare, arata-i tu mai intai dragoste, suport si intelegere.

Nu arati afectiunea si trairile tale interioare

Lipsa exteriorizarii afectiunii pentru partenerul de viata e o mare problema. Acesta nu are de unde sa stie daca il mai iubesti, daca iti pasa de el, daca mai esti de partea lui. Ii impune o stare de nesiguranta care e distructiva pentru relatia dintre voi, chiar si atunci cand exista fapte fara vorbe. Invatati sa spuneti Te iubesc, Te apreciez, Vreau sa te ajut, etc. De asemenea, sentimentele nu-s doar pozitive ci si negative. Trebuie sa poti exterioriza orice sentiment de fata cu partenerul tau, sa fii complet sincer si transparent.

Afla cand trebuie sa taxezi o greseala si cand nu

Sunt situatii cand o greseala mica si nesemnificativa trebuie trecuta cu vederea, pentru ca nu e cazul sa facem din tantar armasar. Daca ii atragi atentia din orice, vei deveni obositor / suparator. Impune-ti anumite principii de viata si taxeaza numai ce vine in contradictie cu ele. Impartaseste principiile cu partenerul si puneti-va de acord. Astfel viata voastra va fi mult mai simpla.

Acum ca suntem la finalul a 10 lucruri care va pot strica relatia, va dati seama usor ca nu e imposibil sa le cortectati si sa le semnalati de cum incep sa se petreaca. Voi insiva puteti rezolva o multime de probleme. Iar daca e ceva prea complicat, puteti cere oricand ajutor de specialitate.