3 remedii naturale pentru anxietate

Anxietatea este o afectiune raspandita si, in general, destul de intensa. Se trateaza cu medicamente si psihoterapie in principal. Insa in cazul unor forme mai usoare se pot folosi plante, fructe, legume si lapte pentru a tempera simptomele de anxietate. Pare ciudat? Nu este deloc. Acestea se pot folosi ca ajutatoare si in cazurile de anxietate severa. Iata despre ce e vorba. 

Infuzie de broccoli si salata

Aceste plante au proprietati calmante. Ele reduc stresul si excitabilitatea sistemului nervos central si ajuta la scaderea simptomelor de anxietate. Adica acestea devin mai usor de controlat. Pentru a obtine rezultatele mentionate se face influzie dintr-un litru de apa, o salata si 350 g broccoli. Aceasta infuzie se consuma in loc de apa pe durata zilei. Tratamentul dureaza 5 zile si in fiecare zi e necesara o infuzie proaspata. Abia dupa aceste cateva zile va veti bucura de efectele sale benefice.

Ceai de sunatoare

Sunatoarea are efect calmant si sedativ. Ea actioneaza la nivelul sistemului nervos central si calmeaza nelinistile provocate de anxietate, palpitatiile si ofera un somn bun persoanei care o consuma. Pentru aceasta se face un ceai neindulcit din 30 g de sunatoare si 500 ml de apa. Se consuma spre seara, maxim 2-3 cani din acest ceai. Daca se va consuma dimineata sau in cursul zilei persoana va fi somnolenta si nu va putea sa-si desfasoare activitatile cotidiene.

Milkshake de banane

Bananele contin minerale si vitamine din complexul B care sunt importante in functionarea echilibrata a creierului. Ele reduc stresul si anxietatea. Pentru o portie de milkshake se folosesc 250 ml lapte degresat, 1 banana si 1 lingura cereale neindulcite. Se serveste in loc de mic dejun. Acest milkshake are rezultate si in caz de depresie si stres covid-19 (afectiune declansata de pandemie).

Bine de stiut

Dupa cum am spus si mai sus, aceste remedii se folosesc pentru forme usoare de anxietate sau ca ajutatoare in formele severe. Ele nu inlocuiesc tratamentul medicamentos si nici psihoterapia, doar contribuie la imbunatatirea starii generale a pacientului. E bine sa le luati si pe ele in calcul dar nu va recomandam sa va bazati doar pe ele. Plantele, legumele, fructele sunt foarte sanatoase dar au si ele limitele lor. Daca ati ajuns sa folositi plantele dupa o perioada dificila in care ati suportat cu greu medicamentele, e sa stiti ca tratamentele se pot ajusta in asa fel incat sa va ajute. Nu renuntati la ele, solicitati ajustarea lor. 

 

Pentru ca tratamentele sa aiba efect e necesar ca pacientul sa renunte la alcool, stimulante de orice fel, droguri, zahar si sa se straduiasca sa nu aiba nopti albe. Aceste reguli sunt valabile atat pentru tratamentele chimice cat si pentru cele din plante recomandate mai sus. 

Am mentionat si psihoterapia. Daca medicamentele va tin pe linia de plutire, plantele va ajuta sa obtineti o stare generala mai buna, psihoterapia este acea care va ajuta sa va recuperati complet din boala. Nu puteti ajunge la vindecare fara aceasta, motiv pentru care va recomandam sa n-o neglijati. Gasiti un terapeut si o metoda terapeutica eficienta in cazul vostru. Noi va recomandam psihoterapia scurta strategica – cea mai rapida si eficienta forma de recuperare. Puteti solicita detalii la cabinet si chiar beneficia de sedinte online din confortul si siguranta casei voastre.