Suferi de anxietate? Uite cum poti sa te tratezi ca sa scapi

anxietate

Anxietatea este o afectiune psihologica raspandita. Daca si tu te numeri printre cei suferinzi de anxietate, e bine sa stii ca nu esti singur. Tocmai de asta s-au gasit mai multe cai de tratare a bolii care chiar dau rezultate. Trebuie sa stii ce fel de anxietate ai si care este factorul declansator asa incat sa stii si ce metoda de tratare ar putea da rezultate in cazul tau. In orice caz, daca nu faci nimic si nu incerci nicio solutie, in mod clar nu vei avea rezultate. E necesar sa vrei sa te faci bine!

Psihoterapie pentru anxietate

Indiferent de tipul de psihoterapie la care apelezi, aceasta te va ajuta sa reduci ingrijorarile nefondate, sa schimbi anumite moduri de gandire care iti produc daune si te va invata sa tii anxietatea sub control. Poti sa folosesti terapia comportamentala, terapia strategica (daca vrei sa rezolvi rapid problema) si chiar terapia online. Aceasta din urma este la fel de eficienta ca si celelalte numai ca nu mai este nevoie sa te deplasezi la cabinetul specialistului. Desigur, e necesar sa alegi cu grija specialistul la care apelezi asa incat sa rezonati, sa fiti pe aceeasi lungime de unda, cum se spune.

Tratamentele medicamentoase

Daca suferi de o forma severa de anxietate, atunci probabil ca e nevoie si de tratament medicamentos. Cercetarile stiintifice in domeniu au aratat ca mai multe afectiuni psihologice printre care si anxietatea determina un dezechilibru chimic la nivelul celulelor nervoase din creier. Numai specialistul stie in ce concentratie si pe ce durata este adecvat acest tratament fiecarui pacient in parte. De retinut, este ca aceste medicamente au si reactii adverse (ameteala, dureri de cap, gura uscata, etc. )

Managementul anxietatii

Aici merita mentionate lucrurile pe care le poti face chiar tu pentru propria sanatate. Si chiar sunt multe lucruri. De exemplu, sa duci o viata sanatoasa si echilibrata. Sa faci sport. Sa-ti impui sa nu te nelinistesti de lucruri care nu mai pot fi schimbate sau care inca nu s-au petrecut. Sa-ti disciplinezi respiratia, sa-ti relaxezi musculatura. Sa inveti din experientele altora si sa nu faci aceleasi greseli ca ei. Practic, toate aceste lucruri fac parte din felul in care iti pui la treaba dorinta ta de a te face bine si de a scapa de anxietate cat mai repede.

Cere ajutorul celor dragi pe durata tratamentului

Nici nu-ti dai seama cat de mult conteaza ca cei dragi ai tai sa lupte alaturi de tine cu anxietatea. Cand vei vedea ca le pasa, ca se straduiesc alaturi de tine, ca nu esti singura indiferent ce problema ati intampina… vei realiza ca desi uneori viata este complicata, impreuna puteti avea izbanda. Da, chiar si cand vine vorba de anxietatea ta. De asemenea, nu neglija participarea ta la grupuri de suport (chiar si cele online sunt de mare ajutor) si studiaza despre boala pe care o ai. E necesar sa-ti cunosti inamicul, nu-i asa?

Puse laolalta toate aceste metode de recuperare si de tratare te vor aduce pe linia de putire. Vei vedea din noua ca  viata poate fi si foarte frumoasa, nu doar foarte stresanta. Garantat!