Despartirea de persoana iubita

 

Primii ani ai relației noastre au fost chiar buni: petreceam timp împreună, râdeam mult, ne plimbam.

Apoi el a încercat să își facă o firmă și zicea că e muncă multă până o pune pe picioare.

L-am crezut. O vreme.

Apoi telefoanele pe care le primea seara târziu erau din ce în ce mai suspecte.

Ce să fac? Să-i verific telefonul sau adresa de e-mail?

Ce folos?! Nu pot să spun că ne-am certat vreodată grav, numai că ne-am distanțat treptat.

Relația noastră s-a erodat.

O ultimă zvâcnire s-a produs atunci când amândoi am înțeles că nu mai putem trăi împreună: unul mereu plecat și cu gândurile în altă parte și altul care vroia să reconstruiască ce se tot strica.

Până la urmă am obosit și ne-am despărțit.

Oare acum ce mai urmează?

 

DESPĂRȚIREA DE PERSOANA IUBITĂ

Un cuțit care ți se răsucește în inimă

9 Crimes

 • Nu mai înțelegi nimic din ceea ce ți se întâmplă
 • Ți se învălmășesc în minte lucruri vechi și lucruri noi
 • Te gândești că visele tale sunt făcute praf
 • Te doare sufletul atât de tare că abia mai respiri
 • N-ai niciun chef să mănânci ceva sau să dormi
 • Ești furioasă pe toată lumea și nu vrei decât să te lase toți în pace
 • Îți trece prin cap că ar fi mai simplu dacă viața ta s-ar opri aici
 • Crezi că dacă bei alcool durerea din inimă mai trece puțtin
 • Noaptea e un coșmar care năvălește peste tine și nu știi ce să faci

Despărțirea

Uneori despărțirea vine ca o confirmare a ceea ce știi. Și când se întâmplă așa, este o eliberare. Nu te doare, te face să te simți bine. 

Dar sunt și situații când iubești din tot sufletul și partenerul te aruncă la gunoi înainte să-ți dai seama ce se întâmplă mai exact. Brusc prioritățile lui se schimbă, fără să-ți explice de ce. Îți servește scuze pe care tu nu le poți evalua decât ca fiind penibile, minciuni sfruntate… Te supără felul în care fuge de răspunderea lucrurilor pe care și le-a asumat înainte să se întâmple toate astea.

Dacă tot nu se poate să mai fiți împreună, în mod cert meriți să știi măcar adevărul. Asta este tot ce mai vrei…

Fie că afli sau nu răspunsul pe care îl cauți, tot ai nevoie să mergi înainte. Să găsești o cale de a trece mai departe. Pentru că nu poți ca toată viața ta să se oprească în acest punct urât.

Și dacă nu ai putere să faci singură asta? Dacă familia te condamnă pe tine? Dacă sunt și copii la mijloc? Cu cât situația este mai complexă, cu atât mai mult ai nevoie de ajutor specializat.

Nu trebuie să te jenezi să ceri ajutor. Terapeuții și psihologii există tocmai pentru ca în astfel de situații să existe cineva care să-ți întindă o mână de ajutor. Un ajutor adevărat. Care să nu vină și cu judecată… 

Terapia Strategică este o modalitate de a găsi soluții rapide la tot felul de situații supărătoare. Terapeutul analizează situația concretă a pacientului și îi propune căi personalizate de rezolvare. Acesta îl asistă pe durata unei perioade de recuperare, care de obicei durează câteva săptămâni. La finalul terapiei, persoana inițial suferindă, stapanește deja mecanismele prin care poate ieși oricând din orice dificultate. 

 

Iată ce spun cei care au scăpat de această problemă:

Daniela, Bucuresti 

La inceput nici n-am vrut sa ies cu el, mama m-a tot impins de la spate: hai hai, ca e baiat bun. Dupa aceea a inceput sa-mi placa si m-am apropiat de el. I-am spus tot ce era in sufletul meu. Pentru ca mai apoi sa vad ca mai iese si cu alte fete. Ma durea atat de tare ca nu puteam decat sa dau vina pe mama, ca ea insistase. Nu mai vedeam ca de fapt si mie imi placuse de el. M-a lasat cu o rana in suflet si n-am mai avut incredere in barbati. Mi-am dat seama insa ca nu pot continua asa… As fi ramas singura tot restul vietii. Asa ca am facut terapie aici la cabinet. Acum sunt mai increzatoare, mai linistita.

Lucian, Bucuresti 

Am 32 de ani si sunt singur. Se pare ca n-o gasesc pe femeia potrivita. Am incercat sa fiu pe placul fetelor, sa le dau ce vroiau ele, dar degeaba. Mereu imi dau papucii. Si cand le intreb de c,e imi spun ca vor si ele sa iasa cu un barbat cu muschi, cu bani, cu masina… Din fire sunt slabanog, cu banii e criza si la mine ca la toata lumea, iar la capitolul masina daca nu se multumesc cu o Dacie n-am ce le face. Sunt cam sictirit dupa atata dat papucii. Am venit la terapie ca sa-mi gasesc si eu nitel linistea, ca altfel riscam sa ma apuc de bautura si era mai rau.  

Dacă vrei

 • rezultate vizible încă de la prima şedinţă
 • rezolvarea foarte rapidă a situației (numărul mediu de ședințe este 7)
 • o terapie concentrată pe soluții la problemele tale
 • să nu iei medicamente care să îți afecteze organismul
Mă numesc Simona Jeles (psiholog şi psihoterapeut) şi îţi propun să găsim împreună, cu ajutorul Terapiei Scurte Strategice, soluţii aparent simple la majoritatea problemelor care te frământă. Terapia Scurtă Strategică este un proces terapeutic conceput specific de către un terapeut pentru un pacient, care se confruntă cu o dificultate, căreia nu îi poate găsi singur soluția potrivită. Terapia Scurtă Strategică nu este interesată de teorii despre normalitate sau patologie și nu e necesară descoperirea cauzelor problemelor prezente. Terapia aceasta se concentrează pe soluții personalizate pentru pacient, astfel că rezultatele nu întârzie să apară.  Această terapie are efect chiar și în cazurile dificile sau recurente. 

Rezolvarea prin Terapia Scurtă Strategică este de durată.

Diana, Buftea 

La mine chiar a fost urata desparirea. Ne pregatisem de nunta, toate erau puse la locul lor, eram stresati de toate pregatirile si de cheltuieli. Asa ca ne-am certat in seara dinaintea nuntii. Am zis ca sigur trece. Nu se poate sa nu mai aiba loc nunta la care muncisem amandoi atat din cauza unei certi. Dar omul a trantit usa dupa el si m-am pomenit singura. Cum sa le spui invitatilor ca nunta nu va mai avea loc? E groaznic. Am iesit din povestea asta traumatizata rau, m-am inchis in casa de rusine si de durere si n-am vrut sa mai vorbesc cu nimeni. Greu de tot m-a adus familia la terapie.

 

Beneficiile terapiei:

 • vei înțelege cum să depășești momentele dificile

 • vei găsi în tine puterea de merge mereu înainte

 • vei folosi experiențele dureroase în avantajul tău

 • vei găsi noi sensuri pentru existența ta

 • te vei bucura de viața ta și de toate lucrurile minunate pe care le poți face

Te aştept în cabinetul meu, într-o atmosferă destinsă, să redescoperim împreună, că viaţa are o mulţime de culori şi că merită trăită clipă de clipă.

 

 Nou

De acum te poti Programa ONLINE pentru sedinte de terapie la cabinet sau ONLINE (via Skype).

Pentru alte informatii si detalii  sună la numărul de telefon: +4-0721-79-79-81.

 

Psiholog și psihoterapeut Simona Jeles

 

 • Licenţiată în Psihologie şi Sociologie din anul 2000
 • Atestat în consiliere psihologică şi psihoterapie eliberat de Colegiului Psihologilor din România din 2014
 • Master în Psihoterapie Scurtă Strategică 2012 – 2014, susţinut de către Asociaţia de Terapii Scurte Strategice din România în colaborare cu Şcoala de Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo Italia;
 • Formare în Psihoterapie orientată pe resurse şi soluţii 2013-2014;
 • Formare în Psihoterapie Colaborativă 2013-2014
 • Formare ca mediator, înscrisă în Tabloul Mediatorilor din România şi la Consiliul de Mediere 2013-2014
 • Formare în Tehnici Avansate în Mediere, alături de specialişti din W.DC. SUA. Formare ca trainer 2014
 • Coordonator al proiectului – CUM SĂ FII ŞI TU UN BUN MEDIATOR 2014 – 2015
 • Trainer în cadrul proiectului – METODE ŞI TEHNICI DE SOLUŢIONARE A CONFLICTELOR ÎN MEDIUL SCOLAR 2014 – susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 Colegii şi Şcoli Gimnaziale din Bucureşti

Psihoterapeut și psiholog Simona Jeles

Adresă cabinet Str. Popa Nan nr. 30

sector 2 București

Telefon: 0721 79 79 81

Email: simona.jeles@terapiastrategica.ro

Site: www.terapiastrategica.ro

@ 2015 TerapiaStrategica.ro