5 semne ca esti intr-o relatie amoroasa toxica


O relatie amoroasa toxica este definita prin mai multe aspecte dar noi vom enumera doar 5 dintre ele. Pot sa varieze de la relatie la relatie, mai ales daca unele sunt de convietuire iar altele de curtare. Daca esti intr-o relatie toxica de curtare, fugi! Nu vei gasi nimic bun in ea. Te va distruge zi dupa zi. Daca esti intr-o relatie de convietuire e mai complicat. Inseamna ca ati ajuns totusi departe in relatia voastra. Poate sunteti casatoriti, poate aveti si copii. Aici e de luptat. Dar mai intai trebuie sa-ti dai seama daca relatia voastra se incadreaza la capitolul “relatie roxica”

  1. Iti face viata grea. De obicei oamenii ajung la o relatie amoroasa pentru ca se plac in mod reciproc. Dar mai sunt si situatii in care, desi iti place de o persoana, nu stii exact ce alegi pentru ca nu o cunosti. Totusi, scopul unei relatii este sa va faceti viata mai usoara, mai frumoasa, sa va bucurati unul pe celalalt. Daca in cazul tau ai uitat deja cum e sa te bucuri cu partenerul, e semn ca ceva fundamental nu functioneaza in relatia voastra.
  2. Te face suspicioasa. Comportamentul partenerului iti creeaza suspiciuni? Nu-l intelegi? Desi a fost o vreme cand va intelegeati bine? Ajungi pana acolo incat incepi sa faci pe detectivul ca sa afli ceva? Nu e in regula. Fie i-ai dat motive sa se poarte asa, fie are pe altcineva si pe tine te pastreaza de rezerva. Situatia asta te va epuiza emotional.
  3. Conteaza doar aspectul fizic. Daca doar aspectul fizic v-a adus impreuna nu aveti prea multe sanse de reusita. Frumusetea si atractia fizica e ceva trecator. Pe masura ce trec anii, trupurile noastre se schimba, se maturizeaza, imbatranesc. Asta ce inseamna? Inseamna ca nu suntem in relatie cu trupul cuiva ci cu o persoana. Conteaza cine este aceasta persoana, caracterul sau. Daca mai este si frumoasa fizic, este un bonus.
  4. Nu-ti ofera siguranta. De obicei relatiile reusite sunt acelea care ofera siguranta. Stabilitate emotionala si comportamentala, un viitor comun, planuri duse la bun sfarsit impreuna. De obicei barbatii sunt protectori fata de femei, iar femeile ii rasfata pe barbati cu tot felul de lucruri practice si simpatice. Daca nu aveti siguranta zilei de maine in relatia voastra, atunci ea devine extem de obositoare. Si e doar o problema de timp pana cand se va sfarsi.
  5. Incepi sa-ti pui intrebari. Atunci cand ajungi sa-ti pui tot felul de intrebari si nu mai stii ce raspuns sa-ti dai, atunci cand nici macar raspunsul nu mai conteaza inseamna ca traiesti intr-o relatie toxica. Inseamna ca ai ajuns la limita de rezistenta.

De obicei relatiile toxice distrug – incredere, emotii, sentimente, relatii, etc. Daca nu ai de ce sa lupti pentru o astfel de relatie, pune-i punct in mod civilizat. Daca esti nevoit sa lupti, atunci in mod cert ai nevoie de ajutorul unui specialist in consiliere de cuplu. Aveti o sansa sa recuperati relatia dintre voi dar e necesar sa va doriti amandoi acest lucru. Dragostea cu forta nu functioneaza.