6 metode de relaxare dupa o zi grea de munca

relaxare

Ai venit de la munca si te simti epuizat? Inca mai ai multe de facut inainte sa mergi la culcare? Poti sa apelezi la urmatoarele metode de revigorare si relaxare si sa faci din ele obiceiuri zilnice.

Un strop de energie

  1. Limpezeste-ti gandurile. Cu totii avem nevoie sa ne limpezim gandurile la sfarsitul fiecarei zile. E vorba  de numai cateva minute dar efectele sunt extraordinare. Facand ordine zi de zi nu te vei mai confrunta cu un nivel ridicat al stresului, vei stii mai bine ce sa faci si cum sa faci in ziua urmatoare. Avand lucrurile clare in minte iti vei permite sa te odihnesti. Treptat nu vei mai resimti la fel oboseala.
  2. Fa o plimbare de cateva minute. Daca ai ocazia, in drum de la munca spre casa treci prin parc. Da, prin parcul din cartierul tau. Nu e nevoie sa fie ceva spectaculos si sa dureze ore in sir. Doar sa-ti tragi sufletul putin. Ocazional poti sa-ti dai intalnire cu prietenii sau membrii familiei si sa faceti acest drum prin parc impreuna.
  3. Foloseşte aromaterapia. O casa placut parfumata te detensioneaza, te revigoreaza si vei fi gata sa te apuci de treburile gospodaresti. Poti sa folosesti uleiurile de levantica, citrice, etc. Orice iti place tie. Difuzoarele de calitate nu-s chiar ieftine, dar merita sa faci o mica investitie pentru starea ta de bine. Daca nu esti adepta aromelor, poate o baie cu multa spuma te va ajuta.

… si ceva care iti place: relaxare

  1. Pune muzică. Muzica este un medicament pentru suflet, ajuta la relaxare. Decat sa te intoxici emotional uitandu-te la stiri sau la talk show-uri, mai bine pui muzica preferata si treci la treaba. Pana si lucrurile marunte gospodaresti vor fi mai frumoase daca fredonezi in timp ce la faci, nu-i asa?
  2. Citeşte ceva interesant. O carte buna te ajuta sa-ti muti gandurile de la stresul cotidian la ceva ce poate fi constructiv. N-ai nevoie de ore in sir ci de cateva ore in fiecare zi.
  3. Fa-ti un ceai. Ceaiurile sunt benefice pentru organism iar gama de pe piata e vasta. Gasesti orice ti-ai putea dori. E chiar un obicei stilat sa bei ceai – iti aduci aminte de clasicul ceai englezesc de la ora 5? Ai putea sa-i dai un nou sens.

Iata cateva cai accesibile de relaxare care pot deveni obiceiuri folositoare. Le poti impartasi cu membrii familiei sau cu prietenii, dupa caz. Sau… pe unele le poti tine numai pentru tine. Dupa o vreme de aplicare vei simti beneficiile.