Ai frustrari? Sursa lor ar putea fi chiar Facebook-ul. Nu-ti vine sa crezi?

frustrari

Platformele de socializare ne provoaca frustrari in mod constant din cauza nivelului asteptarilor celorlalti. Cum sa ne luptam cu ele? Merita? Sau trebuie sa invatam sa traim altfel?

In ultimii ani milioane de persoane si-au facut cont pe diverse platforme de socializare. Dintre romani sunt peste 8 milioane care au cont pe Facebook, fara sa mai vorbim de alte platforme. Exista liste cu sute sau mii de prieteni, un val de mesaje, notificari si reactii care ti se cer in fiecare zi si brusc, te pomenesti ca trebuie sa te ridici la un standard: sa arati mereu bine, sa ai familie model, sa mergi la petreceri si evenimente, sa porti haine de marca, sa-ti petreci vacanta in strainatate, sa ai masina noua si alte asemenea lucruri.

Pana la un punct dorinta de socializare este de inteles, pentru ca sunt putini oameni carora le place singuratatea intr-un secol al singuratatii. Multi cauta sa-si “puna viata” pe internet crezand ca viata se rezuma numai la atat. Dar este o iluzie.

 

Viata ta reala nu e cum o prezinti pe platformele de socializare

In viata reala nu arati mereu bine. Poate te trezesti dimineata cu o durere, cu cearcane dupa o noapte nedormita in care ai vegheat copilul bolnav sau poate un parinte in suferinta. In viata reala familiile sunt cel mai adresea disfunctionale si toata lumea stie asta. Poate ca ocazional mai mergi la petreceri si evenimente, dar putini isi fac din asta un obicei. Poate ca in dulapul tau mai sunt si haine de calitate, dar sunt destule si din cele cu care nu te mandresti. Poate ca o data pe an te poti duce in vacanta prin tarile invecinate, dar de cate ori ajungi in Caraibe? Poate ca ai o masina decenta in garaj. Tocmai de asta n-ar trebui sa-ti fie rusine ca n-ai Mercedez Benz de ultima clasa. Pe cine crezi ca poti mintii cand toti stiu cine esti? Poate doar pe tine. Si asta e trist, nu-i asa? Iti provoaca frustrari. 

 

Te-ai lasat luat de val! E mai simplu sa nu te lupti cu sursa de frustrari

Nu-ti trebuie mult sa analizezi si nici nici nu trebuie sa urmezi vreo scoala de renume ca sa-ti dai seama ca stacheta este pusa nesanatos de sus pe aceste platforme de socializare. Nu traiesti ca sa postezi pe Facebook lucruri care sa-ti dea prietenii pe spate si care sa adune sute de like-uri. Traiesti ca sa te bucuri de viata ta, de ceea ce esti si de relatiile autentice pe care le ai. Parintii tai au trait si fara platforme de socializare. Au avut mai mult timp de investit in propria familie, in relatia cu sotul sau sotia, in cresterea si educarea copiilor, in distractii impreuna, in vacante impreuna, in impartasirea traiului de fiecare zi. Ei au avut o viata de calitate mai buna decat ai tu acum. Pentru ca tu te lasi condus de val! Faci exact ce fac ceilalti, prietenii tai, cunostintele si colegii.

 

… sau ai suficienta tarie ca sa lupti pentru ce-ti doresti cu adevarat?

De ce faci asta? Pentru ca e mai simplu sa mergi cu valul decat impotriva lui. Trebuie sa fii puternic asa incat sa poti merge impotriva lui. Trebuie sa stii cine esti si ce vrei, trebuie sa stii ce-ti face rau si sa cauti binele. Trebuie sa ai intelepciune si pricepere ca sa spui NU si BASTA. Ai ajuns in acel moment al vietii tale in care trebuie sa tragi linie peste tot ce a fost si sa te intrebi: asta este viata pe care mi-am dorit-o? N-ar trebui ca viata sa fie mai mult decat atat?

 

Te las cu aceasta intrebare draga prietene si imi doresc din suflet sa gasesti raspunsul care sa te faca fericit. Da, departe de platformele de socializare si de valul de frustrari pe care il genereaza. 

PS. Daca ai nevoie de ajutor ca sa te debarasezi de dependentele actuale, cauta-ma la cabinet.