De ce sunt inca singur(a)? Nu inteleg ce fac gresit

singur(a)

Singuratatea este adesea o povara pe care nimeni nu si-o doreste. Putini sunt aceia care decid sa fie singuri pentru ca asa le este mai bine. Cei mai multi sunt singuri pentru ca inca nu au gasit pe cineva cu care sa fie impreuna. Si traiesc cu aceasta frustrare ca nu inteleg ce anume fac gresit de tot sunt singuri. Avem in noi adanc inradacinata dorinta de impreuna, de socializare si de comunicare. Nu degeaba se spune despre oameni ca suntem fiind sociale. Rar se intampla sa fii fericit(a) singur(a). 

Asadar, ce faci gresit de inca esti singur(a)?

  • Nu socializezi. Daca nu socializezi nu ajungi si sa cunosti oameni noi. Si astfel sansele sa cunosti un posibil parter/partenera scad dramatic. Daca ai deja un anturaj (unul bun!) iesi in oras periodic in locuri selecte si interesante, la spectacole si filme, mergi in excursii, etc. Din astfel de iesiri poate rezulta o noua relatie care sa fie pe placul tau.
  • Nu ai grija de tine. Daca te neglijezi si nu esti o prezenta placuta e putin probabil sa puna cineva ochii pe tine in sensul bun. Poate ca cei mai multi se vor uita la tine cu o grimasa pe fata. Sigur nu vrei asta. E si pentru binele tau sa te ingrijesti si sa ai un aspect placut. A nu se intelege ca trebuie sa devii snob. Nu la asta ne referim.
  • Ceri prea mult. E posibil sa fii in cautarea unui om care nu exista, sa ceri prea mult si tocmai de asta sa nu gasesti pe nimeni. In mod cert oamenii nu sunt perfecti, trebuie sa stii unde, cand si in privinta cui merita sa faci un compromis.
  • Te multumesti cu putin. E posibila si varianta cealalta in care te multumesti cu oricine numai sa fii baga(a) in seama si sfarsesti prin a fi dat(a) la o parte. Extremele nu sunt folositoare si nici disperarea de a fi cu cineva “ca sa ai cu cine sa iesi in oras”.
  • Esti negativist(a). Daca nici macar tu nu crezi ca poti avea o relatie serioasa si de durata, cum ar putea sa creada in ea persoana de langa tine? Atitudinea conteaza in orice vrei sa faci, inclusiv in gasirea omului potrivit.

In concluzie

Acum ca am trecut in revista toate posibilele cauze ale singuratatii tale, vezi pe unde schipatezi si remediaza problema. In caz ca te simti depasit(a), nu e nicio rusine sa ceri ajutorul unui psihoterapeut. Vei vedea in scurt timp ca a meritat efortul.