Sfaturi Puternice pe care NU îți dorești să le Auzi (I) „Ce nu te omoară, te face mai puternic”

sfaturi

Câteodată avem nevoie de sfaturi și de încurajări. Din păcate, platitudinile nu ne sunt de vreun folos și nici sfaturi nu se pot numi.

Este o afirmație plină de speranță. Cu alte cuvinte, cu cât reziști mai mult la un stres, cu atât capacitatea ta de adaptare va crește.

Din păcate afirmația nu este adevărată și ține foarte mult de capacitatea ta de a te adapta și de a gestiona emoții negative.

Sfaturi, ce sa faci cu ele?

Dacă ai fost crescut cu dragoste și ai putut comunica cu ai tăi, atunci probabil ți-ai format un sistem prin care abordezi situația stresantă cu optimism, dar în același timp ai un scenariu pregătit în cazul unor întâmplări nefericite. Chiar și în cazuri grave, ai strategii dezvoltate pentru a trece cu bine de ele.

Dacă, din contră, atunci când ai fost mic nu ai avut parte de iubire și înțelegere, este foarte probabil să vezi situațiile stresante dintr-o postură pesimistă. De multe ori vei pune în față cele mai catastrofale scenarii ceea ce va duce la o lipsă de acțiune. Și totodata nu vei avea pregătit niciun scenariu de rezervă. Pentru tine, afirmația de mai sus nu numai că nu reprezintă o încurajare ci devine chiar o amenințare.

Pentru tine reprezintă o încurajare sau o amenințare?